Έξι ασθενείς από κορωνοϊό εξακολουθούν και νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Οι δύο από αυτούς νοσηλεύονται στη μονάδα αρνητικής πίεσης, ενώ οι άλλοι τέσσερις στην κλινική της covid -19.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά κανείς από τους ασθενείς δεν είναι διασωληνωμένος και αυτό είναι ένα ακόμα θετικό στην πορεία του ιού στην περιοχή μας, σε μια χρονική περίοδο που ο αριθμός των κλινών στις ΜΕΘ σε άλλα νοσοκομεία έχουν ξεκινήσει να γεμίζουν, φτάνοντας ένα ποσοστό του 40%.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας δεν υπάρχει μία τέτοια τάση για την ώρα και αυτό σύμφωνα με τους ειδικούς δείχνει ότι ο ιός δεν είναι τόσο επιθετικός, κάτι που οφείλεται κυρίως στον περιορισμό της διασποράς, συνέπεια των πολλών τεστ και της σωστής ιχνηλάτησης των επαφών των κρουσμάτων.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι άδειες παραμένουν και οι κλίνες για τον κορωνοϊό που έχουν φτιαχτεί στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα. 

Γενικότερα, όπως έχει τονίσει επανειλημμένως ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, για την περιοχή μας βρισκόμαστε σε ένα αρκετά καλό σημείο από υγειονομικής πλευράς, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν χρειάζεται προσοχή.

‘Όμως μέχρι σήμερα έχουμε αποφύγει όλους τους σκοπέλους που παρουσιάζονται κατά καιρούς, τα περιστατικά δηλαδή που μπορεί να γίνουν αφορμή για εστίες μολύνσεων και διασποράς.

Όπως για παράδειγμα αυτό με την μητέρα κρούσμα κορωνοϊού που τελικά βγήκαν αρνητικά τα τεστ του γιού και του συζύγου της, όσο και αυτό με τον γαμήλιο γλέντι στην Κάτω Αχαΐα από το οποίο τελικά η διασπορά μάλλον είναι μικρή.