Mε ένα κρούσμα κορωνοϊού θα κλείνει το τμήμα μαθητών ενώ με περισσότερα όλο το σχολείο, επιβεβαίωσε η υφυπουργός παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Όπως εξήγησε η κ. Ζαχαράκη κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να αποτιμάται ξεχωριστά από τους ειδικούς , θέτοντας ως υποθετικό παράδειγμα ακόμα και το κλείσιμο σχολείου με τρία κρούσματα του ιού συνολικά, εάν τα στοιχεία που προκύπτουν δείχνουν «ευρεία διασπορά».

«Παρατηρούμε τι συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, πρώτιστο μέλημα είναι η υγεία κι η ασφάλεια των παιδιών, των εκπαιδευτικών και του οικογενειακού περιβάλλοντος. Θα δείτε ότι κάθε περίπτωση θα παρατηρείται σχολαστικά» τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Ζαχαράκη.

Διαβάστε επίσης: Θετικός στον ιό μαθητής – Λάθος στην αρχική διάγνωση από τον ΕΟΔΥ

«Ήταν μεγάλη η προσμονή για το άνοιγμα των σχολείων σε νέες συνθήκες» παραδέχτηκε η υφυπουργός μιλώντας στο ΣΚΑΙ προσθέτοντας πως ανησυχία υπάρχει για το να συνεχίσει ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία.

«Τα παιδιά έμειναν πολύ καιρό εκτός σχολείου. Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό να επανασυνδεθούν και φυσικά να γίνει αυτό με όρους ασφάλειας» δήλωσε ξεκαθαρίζοντας πως σε κάθε περίπτωση πως η διαδικασία της τηλε-εκπαίδευσης είναι έτοιμη να τεθεί σε εφαρμογή σε περίπτωση που σχολεία κλείνουν μαζικά.

Ποια σχολεία είναι κλειστά
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας κλειστά θα παραμείνουν:

-όλα τα σχολεία στην Περιφέρεια Λέσβου,

-όλα τα σχολεία στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας,

-το δημοτικό σχολείο ειδικής αγωγής Καλλιθέας Λήμνου,

-το 20 δημοτικό Βουτών,

-το 2ο γενικό λύκειο Καισαριανής,

-το νηπιαγωγείο ειδικής αγωγής Καλλιθέας Λήμνου,

-το τμήμα Β5 του 2ου γυμνασίου Πύργου Ηλείας και

-το 70 δημοτικό σχολείο Αλεξάνδρειας.