Μια αναφορά που υποβλήθηκε από άγνωστο πρόσωπο στις δικαστικές αρχές του Ηρακλείου για διακίνηση πορνογραφικού υλικού με ανήλικους, φέρεται να κινητοποίησε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας που έκαναν έρευνα στο σπίτι ενός 32χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ηλεκτρονικές συσκευές που βρήκαν στο σπίτι, μεταξύ αυτών και το κινητό τηλέφωνο του 32χρονου στο οποίο μεταξύ άλλων βρέθηκαν καταχωρημένες και δυο φωτογραφίες που απεικονίζονταν ανήλικα αγόρια, περίπου 17 χρόνων, με τα εσώρουχα τους. Ο ύποπτος ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει από πότε κατέχει τις φωτογραφίες, ούτε πώς τις απέκτησε, ενώ πρόσθεσε ότι τα αγόρια του είναι άγνωστα.

Ωστόσο, συνελήφθη με την κατηγορία της κατοχής και διακίνησης πορνογραφικού υλικού με ανηλίκους και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, που διέταξε περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης. Ο 32χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο στον ανακριτή, ενώ το επίμαχο κινητό με τις φωτογραφίες και άλλα ηλεκτρονικά είδη που κατασχέθηκαν, εστάλησαν για διερεύνηση στην Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.