Ταλαιπωρίας το ανάγνωσμα στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών Άγιος Ανδρέας, με δεκάδες ασθενείς και ασφαλισμένους να κάνουν απεγνωσμένες προσπάθειες για να κλείσουν ένα ραντεβού με γιατρούς.

Αυτό όμως στην πράξη δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαντάζει στα λόγια. Αιτία είναι ότι αρκετές από τις ειδικότητες είναι κλεισμένες για μήνες με αποτέλεσμα οι πολίτες που παίρνουν τηλέφωνο να κλείνουν ραντεβού, αν και εφόσον είναι τυχεροί προς το τέλος του έτους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα πρωινά ραντεβού πολλών γιατρών εξαφανίστηκαν μέσα σε λίγες μέρες και όσοι δεν πρόλαβαν παραπέμπονται για τις αρχές Νοεμβρίου. Σε 1,5 μήνα δηλαδή από τώρα.

Το όλο θέμα προκύπτει μέσα από τις ελλείψεις που υπάρχουν στις ειδικότητες γιατρών. Δερματολόγοι, ουρολόγοι και γαστρεντολόγοι δεν βρίσκονται ούτε για δείγμα τις πρωινές ώρες. Όμως ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και σε δεκάδες ακόμα ειδικότητες για όσους ασφαλισμένους – ασθενείς θέλουν να εξεταστούν δωρεάν τις πρωινές ώρες.

Οι ασφαλισμένοι που ψάχνουν για ραντεβού θα πρέπει να έχουν αρκετή υπομονή. Αν πάλι το θέμα τους είναι κάπως επείγον και επιβάλλεται να εξεταστούν γρήγορα, τότε δεν έχουν και πολλές επιλογές.

Αναγκάζονται να απευθυνθούν στις απογευματινές ώρες για ραντεβού όπου θα πρέπει να πληρώσουν το ποσό των 60 ευρώ ή διαφορετικά σε κάποιον από τους ιδιώτες γιατρούς.