Ξεκάθαρη είναι η τακτική που αποφάσισε να ακολουθήσει η κυβέρνηση σε ότι αφορά τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Το τόνισε άλλωστε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΔΕΘ. Όλα στηρίζονται στη μάσκα. Η χρήση της μάσκας είναι αυτή που σύμφωνα με την κυβέρνηση (αλλά και με τους ειδικούς) θα προστατεύσει τους μαθητές από τον κορωνοϊό και όχι οι τάξεις.

Οι κτιριακές υποδομές, σύμφωνα με τον σκεπτικό της κυβέρνησης δεν μπορούσαν να αλλάξουν γιατί δεν υπήρχε χρόνος και προφανώς δεν υπάρχει και χρήματα. Για αυτό και υπάρχουν αρκετά πολυπληθή τμήματα, σε πολλά σχολεία της περιοχής, ειδικότερα στην Πάτρα, με αίθουσες που έχουν όχι μόνο πάνω από 20 μαθητές, αλλά ακόμα και πάνω από 25.

Οι δηλώσεις άλλωστε του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, Κώστα Γιαννόπουλο στο «Κόκκινο Πάτρας 107,7», είναι χαρακτηριστικές: « Έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχουν πολυπληθή τμήματα, ιδιαίτερα στη δευτεροβάθμια, με πάνω 27 μαθητές. Έχουμε ζητήσει να γίνει μια πρόβλεψη για να διχοτομηθούν όμως η απάντηση είναι σαφής:

Το Υπουργείο εκτιμά ότι το πρόβλημά μας δεν είναι πλέον οι αποστάσεις αλλά η χρήσης της μάσκας. Αυτό που προτάσσεται, κυρίως, είναι η χρήση μάσκας και όχι η εξασφάλιση του 1,5 μέτρου που είχαμε την Άνοιξη. Έχουν αλλάξει τα δεδομένα.

Με αυτό το σκεπτικό το θέμα δεν είναι ο διαχωρισμός τμημάτων που θα φέρει ανάγκες για επιπλέον εκπαιδευτικό προσωπικό. Μελέτη για εξεύρεση άλλων χώρων δεν έχει γίνει. Θα μπορούσαμε το Καλοκαίρι να έχουμε κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση, προτάθηκε όμως άλλη επιχειρηματολογία, δεν κινηθήκαμε προς αυτή την κατεύθυνση για έξτρα αίθουσες».

Μένει να δούμε αν η τακτική που αποφάσισε να ακολουθήσει η κυβέρνηση για την νέα σχολική χρονιά δικαιωθεί.