Επαφή υπήρξε, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ του Κώστα Πελετίδη και του Χαράλαμπου Γώγου, το πρωί της Τετάρτης, με τον πρώτο να ζητάει τη γρήγορη λήψη των αποτελεσμάτων του γιου της μητέρας που ήταν θετική στον κορωνοϊό. 

Το αποτέλεσμα του δείγματος του μαθητή που σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει ήδη ληφθεί αναμένεται έτσι σήμερα μετά την παρέμβαση Πελετίδη, εκεί που ήταν να βγει μία μέρα μετά.

Ανεξάρτητος όμως των αποτελεσμάτων γιος και πατέρας υποχρεούνται να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών με βάση τα όσα προβλέπει ο νόμος.

Ο πατέρας θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι καθηγητής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε σχολείο της Πάτρας, κατά συνέπεια αν βγει θετικός, τότε υπάρχει ζήτημα που ξεπερνά το 2ο Λύκειο και θα αφορά και άλλες σχολικές κοινότητες. 

Σε καραντίνα, πάντως, αναμένεται να βρεθούν πάνω από δέκα ακόμα άτομα που έχουν έρθει σε επαφή με την υπάλληλο του νοσοκομείου, μαθητές, καθηγητές του σχολείου και συνάδελφοι της στην εργασία της. 

Ωστόσο, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Τάκης Πετρόπουλος, έχει έρθει ήδη σε επαφή με τον ΕΟΔΥ, ενημερώνοντας τον για την κατάσταση που υπάρχει στο συγκεκριμένο σχολείο της Πάτρας.

Αν το τεστ του μαθητή βγει θετικό τότε η 6η ΥΠΕ και η Περιφερειακή Διεύθυνση Υγείας θα προχωρήσει στη λήψη μαζικών τεστ στους μαθητές του σχολείου. Για την ώρα έτσι παραμένει άγνωστο αν το σχολείο ανοίξει τις επόμενες ημέρες. 

Στο μεταξύ, άμεσα λειτούργησε η διεύθυνση του 2ου Λυκείου και η αντιδημαρχεία Παιδείας του Δήμου, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο αντιδήμαρχος. 

Η ενημέρωση που έγινε για το συμβάν με το κρούσμα κορωνοϊού σε μητέρα μαθητή του σχολείου που πήγε στην κατάληψη για να πάρει τα παιδί της, ήταν άμεση και ο Δήμος έστειλε ήδη συνεργεία για την απολύμανση του χώρου.

Συγκεκριμένα συνεργείο του τομέα Καθαρισμού του Δήμου προχώρησε καθαρισμό των εξωτερικών του χώρων, ενώ ιδιωτική εταιρεία ανέλαβε την απολύμανση των εσωτερικών χώρων του σχολείου,  καθαρίζοντας τους το ειδικό υγρό που προβλέπεται από το πρωτόκολλο.