Σε επιφυλακή βρίσκονται Δήμος και εκπαιδευτικοί φορείς της Πάτρας και της Αχαΐας μετά το κρούσμα του 13χρονου μαθητή από το Γυμνάσιο του Πύργου που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Τα στελέχη της αντιδημαρχείας Παιδείας ανησυχούν για το αν θα υπάρξει ένα παρόμοιο κρούσμα και στα σχολεία της Πάτρας και συζητούν για το πώς θα πρέπει να δράσουν, σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των σχολείων και τους αντίστοιχους εκπαιδευτικούς φορείς.

Αυτό που τους ανησυχεί είναι ότι με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει από τις επαφές τους με τους εκπαιδευτικούς, τις σχολικές επιτροπές και τις διευθύνσεις των σχολείων, είναι ότι φαίνεται ότι δεν έχει γίνει η ανάλογη προετοιμασία από τους κεντρικούς μηχανισμούς του υπουργείου για τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού εντός των σχολικών κοινοτήτων.

Μάλιστα για το θέμα μίλησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τάκης Πετρόπουλος στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον Αντ1 «Καλημέρα Ελλάδα», τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει φροντίσει να προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων από τους εκπαιδευτικούς, κάτι που θα έπρεπε είναι αυτονόητο για την νέα σχολική χρονιά, εφόσον ήθελε να προστατεύσει τα σχολεία από τον ιό.

«Είμαστε σε εγρήγορση καθώς θέλουμε να είμαστε έτοιμοι όταν υπάρξει κρούσμα και στα δικά μας σχολεία» τόνισε μεταξύ άλλων, δείχνοντας ότι και στην Πάτρα, κάτω από αυτές τις συνθήκες, δύσκολα θα αποφύγουμε περιστατικά σαν και αυτό στον Πύργο.