Φωνάζουν και με το δίκιο τους οι γονείς των παιδιών στο Δημοτικό Σχολείο του Σαραβαλίου, ανησυχώντας για τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού και γενικότερα για τις συνθήκες που καλούνται να κάνουν μάθημα τα παιδιά τους.

Όπως υποστηρίζουν στο συγκεκριμένο σχολείο κλειστοί χώροι που μέχρι πρότινος ήταν αποθήκες, μετατράπηκαν σε σχολικές αίθουσες διδασκαλίες, προκειμένου να χωρίσουν τα παιδιά.

Το πρόβλημα όμως δεν εξαντλείται εκεί. Το σχολείο από δεκαθέσιο έγινε δωδεκαθέσιο, τα παιδιά αυξήθηκαν και για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες χρησιμοποιούνται ακόμα και λυόμενα. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όμως οι πρώην αποθήκες που έγιναν σχολικές αίθουσες.  

Οι αίθουσες όμως αυτές όπως μπορεί να δει κανείς από τις φωτογραφίες είναι αρκετά μικρές (η μία από αυτές δεν έχει μεγαλύτερο εμβαδόν από 12 τετραγωνικά μέτρα) και το ένα παιδί είναι σχεδόν πάνω στο άλλο. 

Η όλη κατάσταση στο Δημοτικό Σχολείο του Σαραβαλίου, κάτω από αυτές τις ειδικές συνθήκες του κορωνοϊού, ξεπερνάει το εκπαιδευτικό πεδίο (το αν δηλαδή οι χώροι αυτοί είναι κατάλληλοι για μάθηση) και φτάνει σε αυτό της δημόσιας υγείας. 

Οι γονείς των παιδιών που καλούνται να κάνουν μάθημα σε αίθουσες πρώην αποθήκες ή παλιά λυόμενα διαμαρτύρονται και είναι αποφασισμένοι να τραβήξουν το όλο θέμα όσο δεν πάει μέχρι να βρεθεί μία λύση.  

Να κάνουν τα παιδιά τους μάθημα σε κανονικές σχολικές αίθουσες. Το αυτονόητο δηλαδή. Σε πρώτη φάση όμως αυτό που ζητούν είναι να προστεθούν τουλάχιστον δύο αίθουσες προκάτ, έτσι ώστε να μην κάνουν τα παιδιά τους μάθημα στις αποθήκες που "βαπτίστηκαν" σχολικές αίθουσες.

Δείτε φωτογραφίες που μας έδωσαν γονείς από τις αίθουσες αυτές.