Μικρή μοιάζει να είναι για την ώρα η διασπορά που προέρχεται από τον 28χρονο τσιγγάνο από την Κάτω Αχαΐα που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Αυτό προκύπτει από τις μέχρι τώρα ιχνηλατήσεις που έχουν γίνει από τις επαφές του. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας ο αριθμός των ασθενών από τον κορωνοϊό παραμένει σταθερά στους έξι.

Εκτός του 28χρονου σε σοβαρή κατάσταση είναι και μία 72χρονη γυναίκα που προέρχεται από περιοχή εκτός Αχαΐας. Σε ότι αφορά τα κρούσματα της κοινότητας και εκεί ο αριθμός είναι σταθερός.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά υπάρχει ένας γιατρός που το τεστ που έκανε βγήκε θετικό και ο ίδιος ενημερώνει τις επαφές που θα κάνουν (αν δεν έχουν κάνει ήδη) τον μοριακό έλεγχο.

Την Δευτέρα τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ ήταν ένα στην Αχαΐα και ένα στην Ηλεία. Ο μέσος όρος των κρουσμάτων στον νομό εδώ και αρκετές ημέρες είναι από μηδέν έως δύο το πολύ.

Κάτι που δείχνει ότι στην περιοχή μας γίνεται σωστή ιχνηλάτηση των επαφών, τα κρούσματα μπαίνουν άμεσα σε καραντίνα την οποία ακολουθούν και γενικότερα υπάρχει μία σωστή στάση στη μάχη που δίνεται κατά του κορωνοϊού. Μένει να δούμε τι θα γίνει με τα σχολεία.