Υπήρχαν παιδιά που δεν εμφανίστηκαν στα σχολεία της Πάτρας κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας της σχολικής χρονιάς, επειδή βρίσκονται σε καραντίνα αφού αποτέλεσαν επαφές κρουσμάτων λόγω του κορωνοϊού.

Αυτό είπε μεταξύ άλλων ο διευθυντής της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος, Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ και στην εκπομπή του Νίκου Ξανάλατου.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Γιαννόπουλος από την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα για μην υπάρξει καμία πιθανότητα διασποράς στα σχολεία, με τις διευθύνσεις να έρχονται σε επαφή τις περασμένες ημέρες με τους γονείς και να τους εξηγούν το τι πρέπει να κάνουν.

Έτσι, ακόμα και μαθητές που μπορεί να είχαν πυρετό ή άλλα ύποπτα συμπτώματα δεν εμφανίστηκαν στο σχολείο για προληπτικούς κυρίως λόγους.

Σε ότι αφορά τη χρήση της μάσκας ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι οι αρνητές ήταν λίγοι στο σύνολο των γονέων, ενώ τα παιδιά ανταποκρίθηκαν θετικά, έχοντας συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα του μέτρου.