Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε δημοτικό σχολείο του Πύργου η απαίτηση του ιερέα στους μαθητές να βγάλουν τη μάσκα και να φιλήσουν το σταυρό, κάτι που όπως κατήγγειλαν γονείς έγινε με τη συγκατάθεση του διευθυντή του σχολείου.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Δευτέρας στη διάρκεια του αγιασμού. Αφού πραγματοποιήθηκε η τελετή με λίγους μαθητές στο προαύλιο του σχολείου στη συνέχεια ο ιερέας πέρασε από όλες τις τάξεις για να ευλογήσει τους μαθητές.

Όμως όπως αναφέρουν αρκετοί γονείς - σύμφωνα με τα όσα τους μετέφεραν τα παιδιά τους - ο ιερέας ζήτησε να βγάλουν τη μάσκα για φιλήσουν το σταυρό.

Κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα μέτρα προστασίας που εφαρμόζει το υπουργείο Παιδείας. Να ξεκαθαρίσουμε πως δεν είναι θέμα πίστης το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά προστασίας σε μια κρίσιμη καμπή της πανδημίας του κορωνοϊού, την ώρα που όλοι δοκιμάζονται και κυρίως οι μικροί μαθητές - σε δύσκολες για αυτούς συνθήκες - όπου κυρίως τα παιδιά προσπαθούν να προσαρμοστούν με τα νέα δεδομένα και τους κανόνες για την προστασία τους.

Οι γονείς στο συγκεκριμένο σχολείο που έγιναν γνώστες του περιστατικού περιμένουν εξηγήσεις από το διευθυντή του σχολείου και την διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας.

Πηγή: ilialive.gr