Τα κενά και η έλλειψη έμψυχου δυναμικού κοστίζουν σε αίθουσες σε σχολικά συγκροτήματα της Πάτρας.

Σύμφωνα με κύκλους που γνωρίζουν καλά τι γίνεται εντός των σχολικών κοινοτήτων υπάρχουν σχολεία στην πόλη που διατηρούν κλειδωμένες αίθουσες, την στιγμή που σε πολλά από τα τμήματα τους οι μαθητές στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλο.

Ένα ποσοστό που ξεπερνάει σε μεγάλο βαθμό το 50% των σχολείων της Πάτρας έχει τμήματα που φτάνουν τους 25 κατά μέσο όρο μαθητές. Τα τμήματα αυτά θα μπορούσαν να χωρίζονταν σε δύο και να πήγαινε το ένα να κάνει μάθημα σε κάποια από τις κλειδωμένες αίθουσες.

Ποιο είναι το πρόβλημα; Δεν επαρκούν οι εκπαιδευτικοί για να γίνει κάτι τέτοιο. Τα κενά παρά την έγκυρη πρόσληψη των αναπληρωτών είναι πολλά και ξεπερνούν τα 100, ενώ για μόνιμες προσλήψεις ούτε λόγος.

Χρειάζεται να λειτουργήσουν και αυτές οι αίθουσες, που θα έδιναν μία ανάσα στα σχολεία με τις στοιβαγμένες τάξεις.

Σύμφωνα με εκπαιδευτικούς, αλλά και γονείς υπάρχουν στα υπόψη τους τουλάχιστον δέκα σχολεία της Πάτρας που έχουν αυτή τη στιγμή σε συνθήκες κορωνοϊού την «πολυτέλεια» να κλειδώνουν αίθουσες.

Αποτέλεσμα όλου αυτού είναι να μην τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας και το μοναδικό μέτρο για την προστασία κατά του κορωνοϊού να είναι οι τεράστιες μάσκες που έχουν δοθεί στα παιδιά. Α, και τα παγουρίνο…