Θλίψη προκάλεσε στους ιατρικούς και ακαδημαϊκούς κύκλους της Πάτρας ο θάνατος του καθηγητή του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Ιωάννη Βαράκη, σε ηλικία 79 ετών.

Ο εκλιπών είχε γράψει την δική του σελίδα στο Πανεπιστήμιο και είχε την χαρά να κερδίσει την εκτίμηση των συναδέλφων του, αλλά και των φοιτητών του που πλέον τον αναγνωρίζουν σαν έναν από τους κορυφαίους πανεπιστημιακούς δασκάλους της ιατρικής, στην περιοχή μας, αλλά και σε όλη την χώρα, τόσο για τις γνώσεις του, όσο και για το ήθος του.

Την παρακάτω ανακοίνωση έκανε η διοίκηση του ΠΓΝΠ για τον Ιωάννη Βαράκη: "Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τον ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Ιωάννη Βαράκη. Ο Καθηγητής Ιωάννης Βαράκης, εκτός από μέλος της ιδρυτικής ομάδος του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, ήταν και ο πρώτος διοικητής στο ΠΓΝΠ, αμέσως μετά την έναρξη της λειτουργίας του και βασικός συντελεστής στη περαιτέρω ανάπτυξη και πορεία του.

Ο Καθηγητής Ι. Βαράκης αποτέλεσε μεγάλο κεφάλαιο για το Πανεπιστήμιο, τους φοιτητές του, τους συνεργάτες του αλλά και το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η διοίκηση και όλοι οι εργαζόμενοι στο ΠΓΝΠ εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του".

Ο εκλιπών διετέλεσε Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας, Πρόεδρος και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής για αρκετές περιόδους, όπως επίσης και πρώτος πρόεδρος του Δ.Σ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Ανήκε στην γενιά των καθηγητών που οργάνωσαν, ανέπτυξαν και καθιέρωσαν το Τμήμα Ιατρικής και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών ως δύο εκ των κορυφαίων ιδρυμάτων της χώρας.