Το γλέντησαν για τα καλά στα… social media με τη χρήση της μάσκας "πανί" που δόθηκε και στα σχολεία της Πάτρας, κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας της νέας σχολικής χρονιάς.

Το τρολάρισμα πήγε σύννεφο με δεκάδες γονείς να βγάζουν τα παιδιά τους στο facebook, με το πρόσωπο τους καλυμμένο, από την μάσκα που τους πήγαινε full face.

Άλλοι έγραφαν ότι γλίτωσαν τα παιδιά μας από τον κορωνοϊό, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας και έτσι μάλλον θα σκάσουν από τη ζέστη, άλλοι για τα μαθήματα αναρχικών που δίνονται πλέον στα σχολεία (προφανώς γιατί η μάσκα θα μπορούσε να ήταν χρήσιμη και σε αντιεξουσιαστές), ενώ άλλοι ανέβασαν φωτογραφία με τη μάσκα "αερόστατο", καυτηριάζοντας το όλο θέμα.

Ήταν βέβαια μέχρι να βγει το υπουργείο και να βάλει άπαντες στην θέση τους, τονίζοντας μας ότι οι μάσκες βγήκαν κάπως μεγάλες γιατί οι διαστάσεις που λήφθηκαν υπόψη από το εργοστάσιο παραγωγής ήταν λάθος (λες και δεν το είχαμε καταλάβει).

Στη συνέχεια ήρθε και η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ για να μας αποστομώσει λέγοντας μας ότι θα σταματήσει την παραγωγή της χρήσης της μάσκας για λίγες ημέρες μέχρι να… αποκαλυφθούν οι πραγματικές της διαστάσεις. Χωρίς όμως να μας εξηγήσει ποιος θα πληρώσει αυτό το λάθος το οποίο προφανώς δεν οφείλεται στους πολίτες που είναι ανεύθυνοι απέναντι στη μάχη κατά του κορωνοϊού, έτσι δεν είναι;

Με αυτά και με αυτά, φτάσαμε στο ίδιο αποτέλεσμα, παρά τον αγώνα δρόμου που έκανε η ΚΕΔΕ η οποία κλήθηκε να βγάλει το φίδι από την τρύπα και το φίδι μάλλον τη δάγκωσε. Τα παιδιά πήγαν στα σχολεία για μάθημα, χωρίς επί της ουσίας το κράτος να τους έχει δώσει μάσκες, το κυριότερο μέτρο κατά τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, για την προστασία κατά του κορωνοϊού εντός των σχολικών κοινοτήτων.

Πάλι καλά που όλα τους έχουν προμηθευτεί μάσκες από το σπίτι τους και με αυτές πάνε για μάθημα. Η υπόθεση θα κοστίσει, αυτό είναι το μόνο σίγουρο αφού ακόμα και οι αρνητές της μάσκας που ίσως να ήταν κοντά στο να πειστούν, δύσκολα θα τους πάρουν πλέον σοβαρά.

Το κράτος αποδείχτηκε για ακόμα μία φορά ότι έχει κολλημένη στο πρόσωπο του τη δική του μάσκα και αυτή δεν βγαίνει με τίποτα εδώ και χρόνια.


Η σωστή χρήση της σχολικής  μάσκας

Η σωστή χρήση της σχολικής μάσκας