Υλικά
- 4 αυγά
- 200γρ ζάχαρη
- 200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 240ml γάλα
- 2 βανιλίνες
- 375 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη ραβδώσεις σοκολάτας:
- 3 κουταλιές κακάο (25γρ)
- 50ml γάλα
- 1 κουταλιά ζάχαρη
Εκτέλεση
- Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 24 εκατοστών και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά του κέικ (όχι της σοκολάτας)
- Χτυπάμε σε άλλο μπολ το κακάο, τη ζάχαρη και το γάλα
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και προσθέτουμε ένα, ένα τα αυγά ώσπου ενσωματωθούν στο μίγμα. Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια
- Μειώνουμε την ένταση στο χαμηλό και προσθέτουμε λίγο, λίγο το αλεύρι, εναλλάσσοντάς το με το γάλα ώσπου να ενωθούν όλα τα υλικά σε έναν ομοιόμορφο χυλό
- Αφαιρούμε δυο φλιτζάνια από το μείγμα και το ανακατεύουμε στο μπολ με το κακάο
- Με μια κουτάλα ξεκινάμε να γεμίζουμε το ταψάκι από το κέντρο προς τα τοιχώματα.
- Ρίχνουμε μια κουταλιά λευκού μείγματος και από πάνω ίση ποσότητα από το μείγμα της σοκολάτας. Συνεχίζουμε, ώσπου να τελειώσει το μείγμα και από τα δύο μπολ
- Ψήνουμε στη μέση του φούρνου για 50’ λεπτά περίπου. Βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ και αν βγαίνει καθαρή, το κέικ μας είναι έτοιμο
- Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει 15 λεπτά. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε
Zebra Cake Recipe
Πηγή: iefimerida.gr