Υλικά

  • 4 αυγά
  • 200γρ ζάχαρη
  • 200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 240ml γάλα
  • 2 βανιλίνες
  • 375 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη ραβδώσεις σοκολάτας:

  • 3 κουταλιές κακάο (25γρ)
  • 50ml γάλα
  • 1 κουταλιά ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 24 εκατοστών και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά του κέικ (όχι της σοκολάτας)
  • Χτυπάμε σε άλλο μπολ το κακάο, τη ζάχαρη και το γάλα
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και προσθέτουμε ένα, ένα τα αυγά ώσπου ενσωματωθούν στο μίγμα. Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια
  • Μειώνουμε την ένταση στο χαμηλό και προσθέτουμε λίγο, λίγο το αλεύρι, εναλλάσσοντάς το με το γάλα ώσπου να ενωθούν όλα τα υλικά σε έναν ομοιόμορφο χυλό
  • Αφαιρούμε δυο φλιτζάνια από το μείγμα και το ανακατεύουμε στο μπολ με το κακάο
  • Με μια κουτάλα ξεκινάμε να γεμίζουμε το ταψάκι από το κέντρο προς τα τοιχώματα.
  • Ρίχνουμε μια κουταλιά λευκού μείγματος και από πάνω ίση ποσότητα από το μείγμα της σοκολάτας. Συνεχίζουμε, ώσπου να τελειώσει το μείγμα και από τα δύο μπολ
  • Ψήνουμε στη μέση του φούρνου για 50’ λεπτά περίπου. Βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ και αν βγαίνει καθαρή, το κέικ μας είναι έτοιμο
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει 15 λεπτά. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε

Zebra Cake Recipe

Πηγή: iefimerida.gr