Συστατικά

  • 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκα μανιτάρια
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
  • 1 κουτ. του γλυκού κύμινο
  • 1/2 κουτ. του γλυκού πάπρικα
  • 1/2 κουτ. του γλυκού κουρκουμάς
  • 1/2 κουτ. του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 συσκευασία ντοματοπελτές
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 6 μεγάλα αβγά
  • φύλλα βασιλικού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις το κρεμμύδι και τα μανιτάρια για περίπου 10 λεπτά.
  • Μόλις περάσει ο χρόνος αυτός, προσθέτεις τις κόκκινες πιπεριές και τα μπαχαρικά, σοτάροντας στο τηγάνι για περίπου 5 λεπτά.
  • Περιχύνεις το νερό και τον ντοματοπελτέ, σκεπάζεις με ένα καπάκι και σε μέτρια ένταση ψήνεις για 15 περίπου λεπτά.
  • Με μία ξύλινη κουτάλα, ανοίγεις χώρο για κάθε αβγό. Αρχίζεις να τα προσθέτεις ένα – ένα και αφήνεις για λίγα λεπτά, μέχρι το φαγητό σου είναι έτοιμο.
  • Ρίχνεις τα φύλλα βασιλικού και απολαμβάνεις!

Πηγή: tlife.gr