Τέσσερις άνδρες, ηλικίας μεταξύ 19 και 23 ετών, συνελήφθησαν στην Ιταλία μετά από φερόμενο βιασμό δύο Βρετανών εφήβων 15 ετών σε πάρτι σε βίλα στη Μαρκόνια ντι Πίστιτσι. Σύμφωνα με την Daily Mail, ακόμη τέσσερις άλλοι συμμετείχαν στην επίθεση.

Οι Μισέλ Μασιέλο 23 ετών, Τζουζέπε Γκαργκάνο 19 ετών, Αλεξάντρο Ζουκάρο 21 ετών και Αλμπέρτο Λοπατιέλο 22 ετών, βρίσκονται υπό κράτηση για υπόνοια σεξουαλικής βίας και τραυματισμού, όπως ανέφερε η La Repubblica. Σύμφωνα με πληροφορίες, άλλα τρία άτομα έχουν φυλακιστεί.

Τα θύματα επιβεβαίωσαν την ταυτότητα των φερόμενων δραστών τους αφού είδαν τα προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την Daily Mail, τα δείγματα ούρων επιβεβαίωσαν ότι και τα δύο θύματα είχαν στον οργανισμό τους ναρκωτικά κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Ένα από τα κορίτσια δήλωσε: «Δεν πήρα εν γνώσει μου ναρκωτικά αλλά νομίζω ότι κάποιος έβαλε κάτι στο δεύτερο ποτό μου γιατί αφού το έπινα ένιωσα απαίσια». Τους είπα να σταματήσουν. Φώναξα στα Αγγλικά να με αφήσουν να φύγω. Τους είδαν να βγάζουν τά παντελόνια τους και προσπάθησα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου δαγκώνοντας το πέος ενός. Είδα ότι ένας από αυτούς προσπαθούσε να βιντεοσκοπήσει αυτό που γινόταν με το τηλέφωνό του».

Σύμφωνα με την Daily Mail, τα κορίτσια επρόκειτο να πετάξουν την επόμενη ημέρα από το περιστατικό για να επιστρέψουν στο σχολείο τους στη βόρεια Αγγλία.

Το μέρος όπου συνέβη το περιστατικό είναι από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ιταλίας.

Σύμφωνα με την Daily Mail, o θείος ενός από τα θύματα πήγε στο πάρτι αμέσως μετά την επίθεση, όπου οι καλεσμένοι τον παρακάλεσαν να μην καλέσει την αστυνομία γιατί θα «καταστρέψει το πάρτι».

Ο Άντζελο Ονοράτι, εισαγγελέας, δήλωσε ότι οι συλλήψεις των ανδρών διενεργήθηκαν λόγω της «βαρβαρότητας, της σοβαρότητας και της αγριότητας της βίας που διαπράχθηκε, με τρόπο, που θα μπορούσε να επαναληφθεί εναντίον άλλων γυναικών».

Χθες οι ανακριτές δήλωσαν ότι τα κορίτσια παρευρέθηκαν στο πάρτι με μια άλλη γυναίκα επισκέπτη, αλλά λίγο μετά την άφιξή τους πλησίασαν δύο από τους υπόπτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο κορίτσια χτυπήθηκαν και κλωτσήθηκαν πριν βιαστούν από περισσότερα από ένα άτομα κατά τη διάρκεια του πάρτι.

Ο ιστότοπος Sassilive είπε ότι η φερόμενη επίθεση έλαβε χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, όταν «τα κορίτσια δέχτηκαν επίθεση από ένα κοπάδι οκτώ αγοριών πίσω από έναν θάμνο κοντά στο μέρος όπου έγινε το πάρτι».