Η Chili Art Gallery παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Με αφορμή το σώμα», του Άγγελου Παπαγγελή

Ο Χρήστος Κοτσιρέας(Φωτογράφος και καθηγητής Σημειολογίας Εικόνας και Οπτικής Επικοινωνίας)  σημειώνει μεταξύ άλλων για το έργο τουΆγγελου Παπαγγελή:

Το σώμα ορίζει την ύπαρξη μας..Φιλοξενούνται, προστατεύονται και κοσμούν εντός του, εγκέφαλος και καρδιά,  η σκέψη κυριολεκτικά και το συναίσθημα μεταφορικά.

Το σώμα αποτελεί τον φορέα της πολυδιάστατης υπόστασής μας, αφού έχει την ικανότητα να αντιλαμβάνεται και να συσσωρεύει την βιωματική εμπειρία μέσα από τις αισθήσεις του και στη συνέχεια να γίνεται το μοναδικό μέσο έκφρασής μας.

Κι αν από το σώμα όλα ξεκινούν κι όλα σ’ αυτό καταλήγουν γίνεται εύκολα αντιληπτό για ποιο λόγο χρησιμοποιήθηκε διαχρονικά από κάθε μορφής εξουσία, πότε ενοχοποιημένο κι άλλοτε χυδαιοποιημένο, ως εργαλείο στην προσπάθεια χειραγώγησης της ανθρώπινης βούλησης.  

Ο Άγγελος Παπαγγελής κατανοώντας βαθιά τα στερεότυπα που παράγουν και αναπαράγουν τα διάφορα κοινωνικά πρότυπα, μέσα από τις εικόνες που δημιουργεί θέλει να δώσει πολλά μηνύματα.Όπως ο ίδιος δηλώνει επιχειρεί μία αναπαράσταση χρόνου, τρόπου και σχέσεων.

Το γυναικείο σώμα με τον τεράστιο συμβολισμό που το συνοδεύει, αυτό που μας γεννάει, μας ομολογεί μας εξομολογεί, μας φιλοξενεί, μας συγχωρεί, μας παραχωρεί και μας διδάσκει την ζωή, αποτυπώνεται μοναδικά στις ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες του σε συνδυασμό με πολλαπλά μοτίβα μάσκας.

Ενώ, εν πρώτης, τοποθετεί τον φόβο απέναντι στην επιβολή, την αμηχανία απέναντι στον εξαναγκασμό και την απορία απέναντι στον περιορισμό καταλήγει στο αισιόδοξο μήνυμα ότι η ομορφιά μπορεί να νικήσει την υποκρισία.

Πληροφορίες:

Διάρκεια Εκθεσης από 15/09/2020 έως 26/09/2020

Εγκαίνια Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 6.00 μ.μ. | Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10:30–18:00 και Σάββατο 11:00–15:00

Είσοδος ελεύθερη

Τηλ.: 210-7292564  |  www.chiliart.gr