Πρωτόγνωρη εικόνα στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας.

Στην πρώτη και μοναδική παραγωγή που ήρθε για το φετινό καλοκαίρι από την Αθήνα στην Πάτρα, «Στο Δάνειο», ο κόσμος δεν ξεπέρασε στο σύνολο τους 200 με 250 θεατές και τις δύο μέρες.

Οι συντελεστής της παράστασης έπαιξαν τόσο την Παρασκευή, όσο και το Σάββατο, σε ένα σχεδόν άδειο από κόσμο θέατρο. Βλέπετε ο κορωνοϊός δεν επιτρέπει στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας να δέχεται πάνω από 131 θεατές για κάθε εκδήλωση.

Αυτό είναι το μέγιστο όριο με βάση τους κανόνες. Οι εικόνες έτσι με τις γεμάτες κερκίδες του Ρωμαϊκού Ωδείου στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Πάτρας που όλα αυτά τα χρόνια είχε κατορθώσει και είχε φέρει, σημαντικές παραστάσεις, με την πανδημία θα μας μείνουν μόνο ως ανάμνηση. 

Αυτό είναι το σίγουρο. Όσοι βρέθηκαν πάντως στο Ρωμαϊκό Ωδείο και είδαν αυτή την υπέροχη παράσταση, έλεγαν για μία μοναδική ατμόσφαιρα που υπήρχε ανάμεσα στις κερκίδες και την ορχήστρα, εξαιτίας της ερημιάς αυτής.

Από την άλλη βέβαια άντε να πείσεις τους παραγωγούς της Αθήνας να έρθουν στην Πάτρα και στο Ρωμαϊκό Ωδείο όταν βλέπουν τέτοιες εικόνες.

Να λοιπόν γιατί στην εποχή του κορωνοϊού οι μεγάλες παραστάσεις της Αθήνας δεν μας προτίμησαν και μας άφησαν εκτός της περιοδείας τους.

Με τόσο λιγοστό κόσμο στις κερκίδες, σε ένα άδειο Ρωμαϊκό Ωδείο, δεν έρχεσαι. Φεύγεις και χαιρετάς…

(Οι φωτογραφίες είναι του Παναγιώτη Μουλίνου).