Τα γραφεία του παραρτήματος Πάτρας του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» επισκέφτηκαν προ ημερών η Πρέσβης της Σλοβακικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα Iveta Hricova και ο Επίτιμος Πρόξενος της Σλοβακικής Δημοκρατίας στην Πάτρα Φαίδων Κουνινιώτης. 

Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν να γνωρίσουν το έργο του Συλλόγου, που φέτος συμπληρώνει 38 χρόνια από την ίδρυσή του, και παράλληλα να το ενισχύσουν προσφέροντας μεγάλη ποσότητα τροφίμων. 

   Η Πρέσβης και ο Πρόξενος τους οποίους συνόδευε και η Γραμματέας στο Προξενείο της Σλοβακίας στην Αθήνα Darina Bandula, ενημερώθηκαν εκτενώς για το πολύπλευρο έργο του Συλλόγου (τέσσερις ξενώνες φιλοξενίας των παιδιών που ασθενούν και των οικογενειών τους, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στα νοσοκομεία, μισθοδοσίες γιατρών- νοσηλευτών, κατ’ οίκον νοσηλεία, οικονομική ενίσχυση οικογενειών κ.ά.) καθώς και για το έργο του τοπικού παραρτήματος. 

  Τόσο η Πρέσβης όσο και ο Πρόξενος έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία του Συλλόγου όπως και για το έργο που προσφέρει στα παιδιά με καρκίνο στηριζόμενος αποκλειστικά και μόνον στις προσφορές των πολιτών και ευαισθητοποιημένων επιχειρηματιών.    

  Την Σλοβακική αντιπροσωπεία υποδέχτηκαν στο γραφείο της «ΦΛΟΓΑΣ» οι κυρίες Τασία Παπαϊωάννου, Κική Ζαφείρη και Βίλλυ Φωτοπούλου.  

Ο Σύλλογος εκφράζει δημοσίως τις ευχαριστίες του προ την κ.Iveta Hricova  και τον κ.Φαίδωνα Κουνινιώτη για την βοήθεια που προσέφεραν και την ιδιαίτερη ευαισθησία που επέδειξαν. Τους κατατάσσει ανάμεσα στους φίλους του Συλλόγου που όλοι μαζί δίνουν τη μάχη να κρατήσουν τη φλόγα της ελπίδας αναμμένη για όλα τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.