Φτιάξτε την καρμανιόλα της Πατρών Πύργου.

Κάντε κάτι, δεν πάει άλλο. Αυτό είναι το μήνυμα που έρχεται ως απαίτηση από τις τοπικές κοινωνίες της Αχαΐας και της Ηλείας μετά το τροχαίο που έγινε το βράδυ του Σαββάτου και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί μια ψυχούλα 16 μηνών και να τραυματιστεί σοβαρά μία ολόκληρη οικογένεια.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά οι αναρτήσεις στα social media των Πατρινών και των κατοίκων της Ηλείας, αλλά και γενικότερα από τους ανθρώπους εκείνους που κινούνται σε καθημερινή βάση στην εθνική καρμανιόλα δίνουν και παίρνουν.

Η είδηση της σύλληψης ενός 26χρονου για το συγκεκριμένο τροχαίο δεν αρκεί γιατί η αντιμετώπιση του όλου ζητήματος θα πρέπει να είναι συνολική και χρειάζεται να αφορά το σύνολο των τροχαίων που έχουν γίνει σε αυτόν τον αυτοκινητόδρομο που αφαιρεί ζωές.

Είναι ανάγκη να προχωρήσουν τα βελτιωτικά έργα που έχει υποσχεθεί το υπουργείο Υποδομών για την Πατρών Πύργου, από τη στιγμή που ακόμα δεν είναι σίγουρο τι θα γίνει με την ανακατασκευή της εθνικής οδού.

Υπουργείο και φορείς περιμένουν νεότερα και εξελίξεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την αρμόδια επιτροπή προς το τέλος του έτους ή το αργότερο στις αρχές του 2021. Μέχρι τότε όμως;

Τα έργα βελτίωσης και συντήρησης του οδικού δικτύου που σε πολλά σημεία του είναι  επικίνδυνο και υπάρχουν φθορές, θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα. Με απευθείας αναθέσεις.

Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και για την τοποθέτηση κορυνών. Τα έργα αυτά συνολικού προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ και οι παρεμβάσεις που σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών είναι να γίνουν στα σημεία που έχουν οριστεί θα πρέπει να προχωρήσουν εδώ και τώρα.

Αυτή είναι η απαίτηση των τοπικών κοινωνιών και προς αυτή την κατεύθυνση χρειάζεται να πιέσουν οι φορείς. Όχι άλλες καθυστερήσεις σε έναν δρόμο που αφαιρεί ζωές κα έχει κάνει δεκάδες οικογένειες να ντύνονται στα μαύρα.