Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε ο Ανδρέας Μικρούτσικος, συγκλόνισε με όσα είπε για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που του παρουσιάστηκε πριν από μερικούς μήνες. Ο παρουσιαστής, μιλώντας στην εκπομπή Ευτυχείτε και τον Χάρη Λεμπιδάκη, τόνισε πως βρέθηκε μια ανάσα από τον θάνατο και σώθηκε χάρη στην άμεση αντίδραση του γιου του και την ετοιμότητα των γιατρών που τον παρέλαβαν στο νοσοκομείο, όπως αναφέρει το zappit.

«Πέρασα με την ιστορία του αδελφού μου και με την προσωπική μου ιστορία μετά που βρέθηκα να ασθενώ βαριά… όταν μου έγινε η πρόταση ήταν ένα στοίχημα για μένα. Από εκεί που είδα ότι όλα τελειώνουν… να κάνω μια συνέχεια στην τηλεόραση.

«Έφυγα» και ξαναγύρισα. Εϊχα υπερβολική στεναχώρια, έπαθα μια ίωση, έπαθα πνευμονικό οίδημα, έχασα την αναπνοή μου, πνίγηκα, έκλεισα… Με έσωσε ο γιος μου. Αν οι γιατροί δεν με περίμεναν όλοι απέξω να με διασωληνώσουν δεν θα προλάβαινα. Αν δεν ήταν ο γιος μου… Εγώ θυμάμαι να αποχαιρετώ τον μάταιο ετούτο κόσμο με ένα παράπονο ότι είναι μικρή η ζωή», είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Για τον χαμό του αδελφού, Θάνου Μικρούτσικου, ο Ανδρέας λέει: «Έχει φύγει, δυστυχώς… όμως είναι μέσα μου, στην καρδιά μου, στο μυαλό μου, τον κουβαλάω με το δικό μου σώμα και σκέφτομαι με τη δική μου σκέψη και αγαπάω με τον δικό του τρόπο».

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος μίλησε και για το περιστατικό στο Big Brother με τον Αντώνη Αλεξανδρίδη, σημειώνοντας τα εξής: «Συμφωνώ απόλυτα με τον σταθμό. Εκεί που διαφωνώ είναι ότι θα ήθελα ο Αντώνης να ήταν απέναντί μου και να του κάνω μία συνέντευξη που θα ήμουν καταπέλτης, θα ήμουν πολύ σκληρός. Αλλά θα του έδινα τη δυνατότητα να μας πει τα πάντα… να αποκαλυφθεί πλήρως η ταυτότητά του. Είναι ένας από τους παίκτες που είχα αντίρρηση να μπει. Φαινόταν πολύ χαμηλών… μην πω τι…».