Το Κίνημα Αλλαγής συμφωνεί με την απόφαση για ενίσχυση των αμυντικών εξοπλισμών, σημείωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι το κόμμα του δεν διαφωνεί με τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα εξοπλιστικά, αναλογιζόμενο και τον κίνδυνο της γειτνίασης με την Τουρκία ενώ υπενθύμισε ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν είχε ψηφίσει τον προϋπολογισμό του υπουργείου Οικονομικών καθώς υπήρχε μικρή μείωση στις αμυντικές δαπάνες.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι ανέμενε την αναδίπλωση από την Αγκυρα καθώς υπήρξε έντονη αντίδραση του διεθνούς παράγοντας και κυρίως της Γαλλίας και των ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για μυστική διπλωματία από την πλευρά του Πρωθυπουργού σχολιάζοντας τα όσα είπε στη Θεσσαλονίκη αναφορικά με το «κείμενο κατανόησης» που υπογράφηκε στην Τριμερή Συνάντηση στο Βερολίνο.

Τέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος εκτίμησε ότι η απουσία των 88 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας από την ψηφοφορία για την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη έγινε από «τσαπατσουλιά» λαι όχι από σκοπιμότητα. «Ακόμα και όταν ήταν αντιπολίτευση η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, στο ΠΑΣΟΚ, κάναμε σοβαρότερη αντιπολίτευση γιατί ήμασταν εκεί. Η εικόνα παράλυσης που εντοπίσαμε την Πέμπτη, οφείλεται σε τσαπατσουλιά και ένδειξη μη ενδιαφέροντος», κατέληξε.