Η τουριστική σεζόν ολοκληρώθηκε και αν υπήρχε μια περιοχή που κατόρθωσε να ξεφύγει από αυτή την γενικότερη πτώση που παρατηρήθηκε στην κίνηση σε όλα τα παραθεριστικά μέρη της Δυτικής Ελλάδος, αυτή σίγουρα ήταν η Κουρούτα.

Σύμφωνα με τα όσα μας έλεγαν παραθεριστές που πήγαν για λίγες μέρες διακοπές στη επονομαζόμενη "Μύκονο" της Δυτικής Ελλάδος, στην Κουρούτα υπήρχε αρκετή ζωή καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού, όχι μόνο δηλαδή στα μέσα Αυγούστου, όπως έγινε στην Δυτική Αχαΐα ή στην Αιγιάλεια.

Αρκετά ευχαριστημένοι από την κίνηση στην Κουρούτα, ανάλογα πάντα με τις συνθήκες, είναι και οι επαγγελματίες του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου, όσοι δηλαδή έχουν καταλύματα και μαγαζιά εστίασης.

Όπως  έλεγαν υπήρχε δουλειά τόσο τον Ιούλιο, όσο και τον Αύγουστο, όμως από το τέλος του περασμένου μήνα, σημειώθηκε μία πτώση, κάτι που σύμφωνα με τους ίδιους θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό.

Να σημειωθεί όμως ότι και στην περίπτωση της η τουριστική κίνηση στηρίχτηκε αποκλειστικά σχεδόν στην ελληνική αγορά και στους Έλληνες τουρίστες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Κουρούτα (μαζί ίσως με το Κατάκολο που υπέστη σημαντική πτώση λόγω της κρουαζιέρας και της ζημιάς που είχε αυτή) είναι ένα από τα λίγα μέρη της Περιφέρειας που έχει δουλέψει εδώ και χρόνια πάνω στο πακέτο του τουρισμού, οργανωμένα και σχεδιασμένα, αξιοποιώντας στο μέγιστο τις δυνατότητες της.

Τίποτα άλλωστε δεν μπορεί να είναι τυχαίο.