Η πανδημία του νέου κορωνοϊού εμπνέει τους πολυτελείς οίκους μόδας να δημιουργούν κομψές μάσκες, αλλά και προστατευτικά καλύμματα προσώπου. Μόνο που απευθύνονται σε παχυλά πορτοφόλια...

Καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας, οι σχεδιαστές μόδας κυκλοφόρησαν μάσκες προσώπου -ο πολυτελής οίκος Arrow δημιούργησε μία μάσκα, αξίας 95 δολαρίων, ενώ το vintage βαμβακερό σχέδιο της Burberry πωλείται έναντι 115 δολαρίων.

Και τώρα, ο οίκος Louis Vuitton προχωρά ένα βήμα παραπέρα, προωθώντας ένα προστατευτικό κάλυμμα προσώπου που έχει σχεδιαστεί για να είναι «κομψό και να θωρακίζει τον οργανισμό από τον νέο κορωνοιό», δήλωσε ο γαλλικός οίκος μόδας.

Η «εντυπωσιακή» προστατευτική ασπίδα του Louis Vuitton δεν προστατεύει τον κάτοχό της μόνο από τη νόσο Covid- 19 αλλά και από τις ακτίνες του ήλιου. Διαθέτει επίσης χρυσά κουμπιά, χαραγμένα στο εμπορικό σήμα του Louis Vuitton και μία ελαστική μπαντάνα. Το γείσο μπορεί επίσης να φορεθεί προς τα πάνω, σύμφωνα με τον οίκο μόδας.

Αν και η τιμή του προστατευτικού καλύμματος δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, επειδή πρόκειται για οίκο μόδας υψηλού επιπέδου, δεν θα είναι φθηνή.

Όπως αναφέρει το CNN, η προστατευτική μάσκα προσώπου θα πωλείται online και σε επιλεγμένα καταστήματα Louis Vuitton από τις 30 Οκτωβρίου.