Δύο πράγματα λαχταρά η νεολαία της Πάτρας και μέχρι τώρα δεν έχουν ακούσει τίποτα άλλο πέρα από υποσχέσεις από τους αρμόδιους.

Ένα skate park και ένα χώρο ειδικό για παρκούρ. Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι από τους σύγχρονους 15χρονους, 16χρονους και 17χρονους, δεν παίζουν μπάλα στις αλάνες, ενώ λίγοι είναι αυτοί που τρέχουν στις μπασκέτες για να ρίξουν καν σουτ.

Οι εποχές του οι έφηβοι έπαιζαν μπάλα και μπάσκετ στις αλάνες, έχοντας στην καρδιά τους αυτά τα αθλήματα, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Όσοι παίζουν ακόμα μπάλα και μπάσκετ είναι γραμμένοι σε μία ακαδημία ή σε ένα σωματείο και έτσι δεν έχουν και τόσο μεγάλη ανάγκη τους κοινόχρηστους χώρους και γενικότερα τις αθλητικές υποδομές της πόλης.

Αντίθετα η πλειοψηφία των εφήβων έχει μία έφεση στα ατομικά αθλήματα (η ατομικότητα της εποχής βλέπετε)  και ειδικότερα στα λεγόμενα urban sports, όπως για παράδειγμα το skate ή το παρκούρ.

Στην κατεύθυνση αυτή πριν από μερικά χρόνια ο δήμος σε συνεργασία με τους φίλους της ορεινής ποδηλασίας και τον σύλλογο τους (Ερυμάνθειος Κάφρος) είχαν φτιάξει στο Νότιο Πάρκο την πίστα pump track. 

Όμως περίπου την ίδια περίοδο είχε υποσχεθεί και είχαν γίνει οι πρώτες συζητήσεις με τους φίλους του skate για τη δημιουργία ενός skate park, με τους χώρους από τότε μέχρι σήμερα να αλλάζουν κάθε τόσο (βλέπε Κόκκινος Μύλος, Ριγανόκαμπος, Νότιο Πάρκο, Ανατολικό Πάρκο κτλ).

Έναν δικό τους χώρου έχουν ζητήσει, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το patrasevents.gr, και οι φίλοι του παρκούρ ενός ακόμα ιδιαίτερου αθλήματος που μάλιστα είναι να μπει και στα αγωνίσματα της Ολυμπιάδας.

Τίποτα όμως μέχρι ώρας δεν έχει γίνει, τουλάχιστον σε πρακτικό επίπεδο. Οι μεν φίλοι του skateboard κάνουν skate ή bmx στην αυτοσχέδια πίστα της Παντάνασσας και ταυτόχρονα κατεβαίνουν κάθε τόσο στην πλατεία Γεωργίου και οι δε φίλοι του παρκούρ επιδίδονται σε προπονήσεις στην πλατεία Τριανταφύλλη, κάτω από τον ναό των Εισοδίων.

Θα γίνει επιτέλους κάτι με τα αιτήματα των παιδιών; Ακούει κανείς;