Ένα από τα ζητήματα που απασχολεί το υπουργείο Υγείας και την εθνική επιτροπή των ειδικών επιστημόνων είναι αν θα προχωρήσει στην κατεύθυνση των εμβολιασμών κατά της γρίπης στους μαθητές με φόντο την πανδημία.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της επιτροπής και ο επικεφαλής τους Σωτήρης Τσιόδρας βλέπουν με θετικό μάτι μία τέτοια σύσταση, πάντα με φόντο τη μάχη κατά της πανδημίας, από τη στιγμή, που το εμβόλιο της γρίπης δεν πρόκειται να έχει αρνητικές συνέπειες, παρά μόνα να κάνει καλό στις σχολικές κοινότητες. 

Ωστόσο, ακόμα δεν έχει παρθεί κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση πάνω σε αυτό το ζήτημα και της ενδεχόμενης συνύπαρξης των δύο ιών εντός των σχολικών κοινοτήτων.

Στόχος βέβαια είναι από τη στιγμή που για τους επιστήμονες είναι άγνωστα τα αποτελέσματα της «συνεργασίας» των δύο ιών (γρίπης και κορωνοϊού) είναι να μην υπάρξει κάποια παράλληλη έξαρση, γεγονός που θα προκαλέσει και διαγνωστικά προβλήματα στους γιατρούς αφού τα συμπτώματα σε μεγάλο βαθμό είναι τα ίδια. 

Ειδικότερα εντός των σχολικών κοινοτήτων, ένα τέτοιο σενάριο δεν θα πρέπει να γίνει πράξη

Για αυτό άλλωστε και η συνταγράφηση φέτος των εμβολίων θα γίνει πιο νωρίς από ποτέ, με το υπουργείο να ωθεί δηλαδή τον κόσμο να πάει να κάνει το εμβόλιο κατά της γρίπης πιο γρήγορα από άλλες χρονιές.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην Πάτρα οι εχθροί των εμβολιασμών κα ειδικότερα αυτών της γρίπης, έχουν σχεδόν εκλείψει, εκεί που παλιότερα ακούγονταν αρκετές φωνές.

Ένα μεγάλο ποσοστό την περασμένη χρονιά έκανε το εμβόλιο και αυτός ήταν σύμφωνα με τους γιατρούς ο κύριος λόγος που η γρίπη δεν είχε τόσο δραματικά αποτελέσματα τον περασμένο χειμώνα, τόσο στα σχολεία, όσο και εκτός αυτών.

Φέτος το ποσοστό αυτό εντός των σχολικών κοινοτήτων αναμένεται να είναι εξίσου μεγάλο, με δεδομένο ότι αρκετοί γονείς ωθούν τα παιδιά τους στο να προφυλαχθούν τουλάχιστον από τον ιό της γρίπης από τη στιγμή που δεν μπορούν να κάνουν κάτι ανάλογο με τον κορωνοϊό.

Έτσι, ο κόσμος δείχνει ότι έχει συνειδητοποιήσει την ανάγκη του εμβολιασμού και πλέον έχει αποκτήσει εμπιστοσύνη (εκεί που δεν είχε παλιότερα) για το εμβόλιο κατά της γρίπης. Και ειδικότερα φέτος αυτό έχει να κάνει και με τον κορωνοϊό.