35.000 μάσκες έχουν φτάσει στο χέρια της αντιδημαρχίας Παιδείας και Αθλητισμού, από την ΚΕΔΕ, με τους υπαλλήλους του δήμου να εργάζονται νυχθημερόν για να τις πακετάρουν, να τις ετοιμάσουν και να τις ελέγχουν για να δουν αν είναι κατάλληλες.

Η καθυστέρηση στην όλη αυτή διαδικασία μετά από την εμπλοκή που έγινε στον διαγωνισμό της ΚΕΔΕ, είχε σαν αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένας αγώνας δρόμου για να φτάσουν οι μάσκες στα χέρια του Δήμου.

Οι προμήθειες, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί από τον Δήμο, βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, εκεί όπου οι διευθυντές των σχολείων προσέρχονται για να τις παραλάβουν, καθώς οι υπάλληλοι της αντιδημαρχίας έχουν φροντίσει και τις έχουν ταξινομήσει ανά σχολείο.

Οι μάσκες έφτασαν στην Πάτρα λίγο πριν από τις οχτώ το βράδυ. Η διαδικασία του μοιράσματος τους έχει ξεκινήσει από νωρίς το πρωί της Κυριακής και ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Οι μάσκες θα μοιραστούν έτσι από το πρωί της Δευτέρας, στον Αγιασμό, στο πρώτο χτύπημα του σχολικού κουδουνιού για φέτος.

Σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τάκης Πετρόπουλος, οι 35.000 μάσκες είναι η πρώτη παρτίδα που φτάνει στην Πάτρα, καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλες. 

Στην πρώτη αυτή παρτίδα των 35. 000 μασκών θα μοιραστούν απο μία σε κάθε παιδί και σε κάθε εκπαιδευτικό, ενώ στη συνέχεια από τις παρτίδες που θα φτάσουν να μοιραστούν και οι άλλες δύο για κάθε μαθητή - εκπαιδευτικό. 

Πάντως, πέρα από τις μάσκες μέχρι στιγμής δεν έχουν φτάσει ούτε τα αντισηπτικά έφτασαν (ειδοποιήθηκε την τελευταία στιγμή ο Δήμος να τα προμηθεύσει αυτός, ενώ υπάρχει από πέρυσι μία αρκετά μεγάλη προμήθεια), ούτε τα περίφημα παγουρίνα που αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά σε ότι αφορά τις μάσκες, δίνονται δύο μεγέθη, σε δύο διαφορετικά χρώματα, σε λευκό για τα μικρά παιδιά και σε μπλε γα τους πιο μεγάλους μαθητές, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς.

Το θετικό είναι ότι όλες οι μάσκες που έφτασαν στην Πάτρα είναι κατάλληλες για την προστασία των σχολικών κοινοτήτων και δεν έχουν προβλήματα.