Ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Άγγελος Τσιγκρής, με αφορμή τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από το βήμα του Thessaloniki Helexpo Forum, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Μέσα από ένα ολοκληρωμένο, κοστολογημενο και στοχευμένο σχέδιο, ο Πρωθυπουργός από την Θεσσαλονίκη, εγγυήθηκε την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, μετά τις συνέπειες που υπέστη από την πανδημία του κορωνοϊού, την αποτελεσματική ενίσχυση της άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, καθώς και την στήριξη του Ε.Σ.Υ. και των ανθρώπων που το υπηρετούν.

Με ένα γενναίο πακέτο 7 δισ ευρώ που θα διοχετευθεί άμεσα στην πραγματική οικονομία για την ενίσχυση μισθωτών και επιχειρήσεων και θα εξασφαλίσει ενισχυμένη παροχή ρευστότητας, διατηρείται η χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά και δίνονται οι απαραίτητες “ανάσες” σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Και μάλιστα, μέσα από μόνιμες ελαφρύνσεις, μειώσεις φόρων και περικοπή εισφορών, κατάργηση της εισφοράς Αλληλεγγύης για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, επαγγελματίες και αγρότες, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε 26 νησιά, ενίσχυση των επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, διατήρηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ για τα νησιά, πρόγραμμα επιδότησης 100.000 νέων θέσεων εργασίας, καθώς και επιστροφή των αναδρομικών στους συνταξιούχους.

Είναι αυτονόητο, ότι τα δώδεκα νέα μέτρα-ανάσα για εργαζόμενους, άνεργους και επιχειρήσεις, στηρίζουν αποφασιστικά την απασχόληση και την παραγωγική δραστηριότητα, πριμοδοτούν την εργασία και ανακουφίζουν τις επιχειρήσεις, δίνοντας έτσι νέα πνοή και ώθηση στην ελληνική οικονομία και την αγορά.

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, απαντούν στις απαιτήσεις της κοινωνίας, ικανοποιούν τα αιτήματα των παραγωγικών τάξεων και παράλληλα εγγυώνται την οικονομική ανάκαμψη, την θωράκιση της άμυνας της χώρας με σύγχρονα οπλικά συστήματα και προσλήψεις 15.000 ανδρών και γυναικών, καθώς και την ανόρθωση του ευαίσθητου τομέα της Υγείας με ενίσχυση των δομών του και του προσωπικού του, κατά 4.000 νοσηλευτές.

Και όλα αυτά, μέσα σε μια πανθομολογουμενως εξαιρετικά δύσκολη διεθνή συγκυρία, λόγω κορωνοϊού, αλλά και των ειδικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στο εθνικό μέτωπο.

Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη, ενισχύουν την πεποίθηση όλων μας, ότι ενωμένοι οι Έλληνες θα τα καταφέρουμε!"