Πάνω από 30 άνθρωποι έχουν χάσει τις ζωές τους από τις φονικές πυρκαγιές, που σαρώνουν τις Πολιτείες των δυτικών ακτών των ΗΠΑ, ενώ δεκάδες είναι οι αγνοούμενοι μόνον στο Όρεγκον, με αξιωματούχους να προειδοποιούν ότι ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να εκτοξευθεί.

Εκατομμύρια στρέμματα γης και χιλιάδες σπίτια έχουν γίνει στάχτη από τις πυρκαγιές που μαίνονται εδώ και τρεις εβδομάδες στο Όρεγκον, την Καλιφόρνια και την Πολιτεία της Ουάσιγκτον, ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

O προεδρικός υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, προειδοποίησε χθες ότι «η κλιματική αλλαγή συνιστά άμεση υπαρξιακή απειλή για τον τρόπο ζωής μας» και κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι αρνείται αυτή την «πραγματικότητα». Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος των ΗΠΑ, που θα επισκεφθεί αύριο την Καλιφόρνια για να ενημερωθεί για τις πυρκαγιές, τις απέδωσε σε κακή διαχείριση των δασών από τις τοπικές Αρχές. Σύμφωνα με το IQAir.com λόγω της ρύπανσης από τους καπνούς η μεγαλύτερη πόλη του Όρεγκον, το Πόρτλαντ, έχει αυτή τη στιγμή τη χειρότερη ποιότητα αέρα στον πλανήτη, ενώ ακολουθούν το Σαν Φρανσίσκο και το Σιάτλ.