Πάνω από 10.000 ημερήσια κρούσματα κατέγραψε το Σάββατο η Γαλλία – αριθμός ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε ένα 24ωρο στη Γαλλία ανέρχεται σε 10.561, έναντι 9.406 νέων κρουσμάτων χθες, Παρασκευή, διευκρινίζουν οι υγειονομικές Αρχές, αν και δεν η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε ένα νέο γενικό lockdown λόγω του κορωνοϊού, όμως θα εφαρμόσει μια σειρά μέτρων, όπως διευκρίνισε προ ημερών.

Το ποσοστό θετικότητας των τεστ παραμένει σταθερό στο 5,4% και 17 άνθρωποι πέθαναν στο νοσοκομείο το τελευταίο 24ωρο. Ο αριθμός των ασθενών που εισήχθησαν στις μονάδες εντατικής θεραπείας αυξήθηκε, με 417 νέους ασθενείς τις τελευταίες επτά ημέρες, δηλαδή 28 περισσότερους σε ένα 24ωρο. Συνολικά 30.910 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την Covid-19 μετά την έναρξη της επιδημίας στη Γαλλία πριν από έξι μήνες και έχουν διενεργηθεί 10 εκατομμύρια τεστ.

Απέναντι στην «εμφανή επιδείνωση» της κατάστασης, ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε την Παρασκευή τη μείωση της διάρκειας της καραντίνας σε 7 ημέρες για τα θετικά κρούσματα και τις επαφές τους, μια μείωση του χρόνου αναμονής για τα διαγνωστικά τεστ, ενώ χθες υποβλήθηκε και ο ίδιος σε διαγνωστικό τεστ, που βγήκε «αρνητικό» στην Covid-19 κατά τη διάρκεια ενός δεύτερου ελέγχου και έπαψε να είναι σε καραντίνα.