Αν αγαπάτε τις καλοσχηματισμένες μπούκλες και δεν επιθυμείτε να χρησιμοποιείτε εργαλεία styling στα μαλλιά σας τότε η νέα μέθοδος που προτείνουν οι beauty experts είναι η ιδανική.

Η μέθοδος λέγεται hair plopping και η δημοφιλία της οφείλεται στην προώθηση που έλαβε στα social media και συγκεκριμένα στο TikTok, με πολλά κορίτσια να την επιλέγουν για να αποκτήσουν τα curly hair των ονείρων τους.

Τι είναι το hair plopping;

Το hair plopping προτείνει να τυλίξετε πάνω τα μαλλιά σας με ένα T-Shirt παλιό που ξέρετε ότι δε θα φορέσετε ποτέ, καθώς το ύφασμά του περιορίζει το φριζάρισμα και διατηρεί την υγρασία των μαλλιών.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες beauty experts, το hair plopping μπορεί να γίνει σε κάθε τύπο μαλλιών και ειδικότερα σε μαλλιά γυναικών που είναι πολύ σγουρά ή και κυματιστά. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι είναι ακατόρθωτο για όσες από εσάς διαθέτετε φυσικά ίσια μαλλιά .

Ήρθε λοιπόν η ώρα να πετύχετε μόνες σας τις μπούκλες που τόσο πολύ επιθυμείτε.

Βήμα 1: Λούστε τα μαλλιά σας με ένα σαμπουάν ειδικό για μπούκλες, ώστε να τα προετοιμάσετε κατάλληλα.

Βήμα 2: Πριν τυλίξετε τα μαλλιά σας με το T-Shirt σας, θα πρέπει να εφαρμόσετε σε όλο τους το μήκος ειδικά curling προϊόντα.

Βήμα 3: Πάρτε το μπλουζάκι με το οποίο θα τυλίξετε τα μαλλιά σας και απλώστε το σε μια flat επιφάνεια. Γυρίστε ανάποδα το κεφάλι σας με τα μαλλιά σας να πέφτουν ακριβώς στο κέντρο της μπλούζας και τυλίξτε τα προσεκτικά δένοντας τα μανίκια της μπλούζας ακριβώς στο ύψος του λαιμού σας από πίσω. Κρατήστε τα έτσι για 20 λεπτά περίπου κι έπειτα αφήστε τα ελεύθερα.

Βήμα 4: Έχετε αφήσει λοιπόν τα μαλλιά σας ελεύθερα κάτω κι έχετε αποκτήσει τις μπούκλες που τόσο πολύ επιθυμούσατε. Για να χαρίσετε έξτρα διάρκεια στα μαλλιά σας καλό είναι να ψεκάσετε λίγη ποσότητα λακ. Με αυτόν τον τρόπο θα χαρίσετε στην τρίχα σας σταθερότητα κι ελαστικότητα.