Καθώς οι φωτιές μαίνονται στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, ένα αγόρι βρήκε φρικτό θάνατο σε αυτοκίνητο, όταν, έχοντας μαζί του τον σκύλο του, αναζήτησε ασφάλεια για να γλιτώσει από τις φλόγες.

Ο 13χρονος Wyatt Tofte, έχασε τη ζωή του την Τρίτη στις πυρκαγιές στην κομητεία Marion του Όρεγκον, μαζί με την 71χρονη γιαγιά του, Peggy Mosso, δήλωσε εκπρόσωπος της οικογένειας στο CNN.

Η γιαγιά, η μητέρα και το παιδί ζούσαν όλοι μαζί στη Μehama του Ορεγκον. Το προηγούμενο βράδυ η γιαγιά, είχε καλέσει τον γιό της εκφράζοντάς του την ανησυχία της. Είχε σπάσει το πόδι της, ενώ οι αρχές είχαν εκδώσει προειδοποίηση επιπέδου 2 για εκκένωση της περιοχής, που σημαίνει ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να φύγουν μόλις δοθεί εντολή.

Ο σύντροφος της μητέρας του παιδιού, Chris, έλειπε. Είχε φύγει το απόγευμα της Δευτέρας για να δανειστεί ένα τρέιλερ για να βοηθήσει την οικογένεια να εκκενώσει το σπίτι της. Αλλά οι φλόγες τον εμπόδιζαν να επιστρέψει.

Καθώς μπόρεσε να πλησιάσει, το πρωί της Δευτέρας, ο Chris εν τέλει, βρήκε την σύντροφό του Angie στο δρόμο, με σοβαρά εγκαύματα, σε απόσταση 3 μιλίων από το σπίτι της.


Απίστευτη τραγωδία, νεκρή γιαγιά, εγγόνι, με σοβαρά εγκαύματα η μητέρα

Δεν την αναγνώρισε αρχικά, είπε ο ίδιος στην Salem Statesman Journal και της είπε ότι έψαχνε τη γυναίκα και τον γιο του.«Είμαι η γυναίκα σου», απάντησε η Άνγκελα, σύμφωνα με το Statesman Journal.

Η γιαγιά της οικογένειας βρέθηκε νεκρή σε ένα αυτοκίνητο που τυλίχθηκε στις φλόγες.

Ο 13χρονος βρέθηκε σε διαφορετικό αυτοκίνητο και η οικογένεια υποθέτει ότι έτρεξε και μπήκε στο αμάξι πιστεύοντας ότι θα προστατευόταν από τις φλόγες γύρω του, δήλωσε ο εκπρόσωπος της οικογένειας.

«Η οικογένειά μας καταστράφηκε από την απώλεια του 13χρονου Wyatt και της αγαπημένης του γιαγιάς Peggy στην πυρκαγιά του Santiam νωρίς το πρωί της 8ης Σεπτεμβρίου», ανέφερε μια δήλωση της οικογένειας.

«Μετά από μια μακρά αναζήτηση για τον Wyatt, βρέθηκε σε ένα αυτοκίνητο με τον σκύλο του στην αγκαλιά του. Δυστυχώς, δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τη φωτιά. Η μητέρα του βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση με εγκαύματα σε ολόκληρο το σώμα της» ανέφερε η δήλωση. «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλο το προσωπικό έκτακτης ανάγκης και τους ανθρώπους που βοήθησαν στην αναζήτηση του παιδιού. Η οικογένειά μας εκτιμά την αγάπη και την υποστήριξη που έχουμε λάβει από όλους κατά τη διάρκεια αυτής της φοβερής τραγωδίας».

«Ο Wyatt, ήταν το πιο γλυκό μικρό αγόρι. Του άρεσε πολύ να ψαρεύει, έπαιζε βιντεοπαιχνίδια, όπως πολλά παιδιά, ήταν απλά ένα πολύ γλυκό και ευγενικό αγόρι», προσέθεσε η Susan Vaslev, εκπρόσωπος της οικογένειας.

Στο GoFundMe έχει ανοίξει μια σελίδα για δωρεές στην οικογένεια.

24 νεκροί στη Δυτική Ακτή από τις φωτιές

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν από τις πυρκαγιές στο Όρεγκον και την πολιτεία της Ουάσιγκτον. Από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια τουλάχιστον 20 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τα μέσα Αυγούστου.

Στο νότιο Όρεγκον, δύο μικρές πόλεις - το Φοίνιξ και το Ταλέντ, με 11.000 κατοίκους - έχουν καταστραφεί σχεδόν εντελώς από τις πυρκαγιές.
«Αυτή θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη απώλεια ανθρώπινων ζωών και περιουσιών λόγω πυρκαγιάς στην ιστορία της πολιτείας μας», δήλωσε την Τετάρτη η κυβέρνηση του Όρεγκον, Κέιτ Μπράουν.