Από τον Οκτώβρη και μετά θα έχουν νέο καλλιτεχνικό διευθυντή στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο της Πάτρας, με ευθύνη του υπουργείου Πολιτισμού που ακόμα δεν έχει απαντήσει στα διαβήματα και στις επιστολές των ανθρώπων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. για την προκήρυξη του διαγωνισμού.

Ως γνωστόν από τη στιγμή που η σύμβαση της ανανέωσης της συνεργασίας με τον μέχρι πρότινος καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Σταύρο Τσακίρη, έληξε, για να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους όσοι θέλουν να είναι υποψήφιοι, θα πρέπει να βγει στον «αέρα» η προκήρυξη της θέσης.

Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει ούτε από τον δήμο, ούτε από το ΔΗΠΕΘΕ, παρά μόνο από το αρμόδιο υπουργείο. Όμως παρά τις προσπάθειες των ιθυνόντων του ΔΗΠΕΘΕ από την περίοδο της πανδημίας και μετά, δεν υπάρχει καμία απάντηση από το υπουργείο.

Προφανώς τα ζητήματα του κορωνοϊού και το πόσο έχουν επηρεάσει αυτά τον πολιτισμό είναι σε προτεραιότητα και ίσως σε αυτούς τους λόγους οφείλεται η καθυστέρηση. Πλέον ο Σταύρος Τσακίρης δεν βρίσκεται στην Πάτρα και ούτε συμμετέχει ενεργά στα δρώμενα του ΔΗΠΕΘΕ, έστω και μία συμβουλευτική θέση. 

Τα ηνία του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου τα έχει προσωρινά ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα, Αντώνης Βάης, που προωθεί όλα τα σχετικά ζητήματα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι και ο φετινός χειμώνας θα βγει για το ΔΗΠΕΘΕ με τη "συνταγή" του καλοκαιριού εξαιτίας του κορωνοϊού. Μικρές και ποιοτικές παραγωγές, με μικρό αριθμό συντελεστών, βασισμένες ως επί το πλείστον στο έμψυχο καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης.