Στο… και πέντε, πριν από το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού θα έρθουν όπως φαίνεται οι μάσκες στα σχολεία της Πάτρας. 

Μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου κανένα από τα 264 συνολικά σχολικά συγκροτήματα της επικράτειας του δήμου δεν είχε παραλάβει τις προμήθειες που περιμένουν από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας από τη ΚΕΔΕ που ανέλαβε να τρέξε το διαγωνισμό.

Έτσι όπως όλα δείχνουν, τα παιδιά θα πάνε τη Δευτέρα στις 14 Σεπτεμβρίου για μάθημα, χωρίς να έχουν λάβει τις μάσκες τους.

Βλέπετε ακόμα και στο ενδεχόμενο να φτάσουν οι μάσκες το πρωί της Δευτέρας χρειάζεται από εκεί και πέρα να κινητοποιηθεί ένας μηχανισμός (άρα και ο ανάλογος χρόνος) για να φτάσουν οι προμήθειες στα σχολεία και να μοιραστούν.

Οπότε μάσκες από το υπουργείο Παιδείας και την ΚΕΔΕ δεν πρόκειται να φτάσουν στα σχολεία της Πάτρας πριν από τα μισά της επόμενης εβδομάδας. Αυτό λένε οι εκτιμήσεις. 

Μπροστά σε όλες αυτές τις ελλείψεις που υπάρχουν σε μια χρονιά που ήταν γνωστό εδώ και μήνες ότι θα γίνει κάτω από τις ειδικές συνθήκες του κορωνοϊού, ο δήμος αποφάσισε να προχωρήσει σε ενέργειες ώστε να μειώσει τα κενά.

Ήδη σε ότι αφορά τις σχολικές καθαρίστριες (που ακόμα δεν έχουν πιάσει δουλειά στα σχολεία) θα μετατρέψει τις συμβάσεις της μερικούς απασχόλησης σε πλήρες ωραρίου.

Εξάλλου, βλέποντας την καθυστέρηση που υπάρχει με τα αντισηπτικά και τις μάσκες προχωρά σε δικές του ενέργειες ώστε να εφοδιαστούν έγκαιρα με το απαραίτητο προστατευτικό υλικό όλα τα σχολεία της επικράτειάς του.

Επίσης, πολλές από τις διευθύνσεις των σχολείων της Πάτρας, βλέποντας τη μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει, στέλνουν ηλεκτρονικά μηνύματα στους γονείς των παιδιών, τονίζοντάς τους να έρθουν με δικές τους μάσκες οι μαθητές στο σχολείο τη Δευτέρα (αντισηπτικά ευτυχώς έχουν περισσέψει από πέρυσι).

Πάντως, όλα αυτά έχουν μεγαλώσει ακόμα περισσότερο την ανησυχία των γονιών και τον προβληματισμό τους σχετικά με τα μέτρα προστασίας που πρέπει να υπάρχουν στα σχολεία κατά του κορωνοϊού. Μένει να δούμε πότε θα φτάσουν οι μάσκες, τα αντισηπτικά και τα παγουρίνο του υπουργείου Παιδείας στην Πάτρα.