Δεν έχουν τελειωμόν οι πυρκαγιές που μαστίζουν κάθε χρόνον την χώραν μας και αφανίζουν χιλιάδες στρέμματα  πολυτίμου δάσους αλλά δυστυχώς καταστρέφουν και οικισμούς, με αποκορύφωμα της δράσεώς τους απώλειες ανθρωπίνων ζωών!!!

Τις ημέρες του Σεπτεμβρίου είχαμεν απανωτές πυρκαγιές σ’ όλην την Ελλάδα, αλλά κυρίως στην Αττικήν  στην  οποίαν δεν ήσαν όπως και τις προηγούμενες χρονιές τυχαίες. Κάποιοι τις έβαλαν αλλά ποτέ δεν έχει συλληφθεί ένας πραγματικός ένοχος για να δούμεν και τα κίνητρά του.

Για την μη άμεση κατάσβεση των πυρκαγιών δεν υπάρχουν ούτε κατά διάνοιαν ευθύνες στους ηρωικούς πυροσβέστες ή τους χειριστές των εναερίων μέσων.  Η ευθύνη οφείλεται στην πλημμελή ύπαρξη εναερίων μέσων.  ΄Ενα ελικόπτερον δεν είναι δυνατόν να αποτρέψει την εξάπλωση της πυρκαγιάς.  Χρειάζονται τουλάχιστον τριάντα στο ξεκίνημα!!! Γιατί όταν η φωτιά δεν χαλιναγωγηθεί στο ξεκίνημά της, μετά είναι ανεξέλεγκτη!

Δυστυχώς η Ελλάδα δεν έχει τον αναγκαίον πυροσβεστικόν εναέριον στόλον. Έπρεπε να είχαμεν αποκτήσει τουλάχιστον 100 αεροπλάνα. Την πρόταση αυτήν την θίγω επί τριάντα χρόνια από τις εφημερίδες μου. Αν είχε υιοθετηθεί θα είχαν  περισωθεί χιλιάδες στρέμματα δασών και θα είχαν σωθεί οικίες και  προ πάντων άτομα με κορύφωμα την φρικτήν  εκατόμβην στο Μάτι Αττικής!!! Αναγκαία τα πολεμικά αλλά εξ ίσου αναγκαία και τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.  Και ανάλογη προμήθεια  δεν προβλέπεται. Άκρως λυπηρόν. Και έτι θλιβερότερον πως τα κατακαμένα δάση δεν αναδασώνονται αλλά οικοδομούνται!!!

Πυρκαγιές εξ ίσου επικίνδυνες με τις φλογοφόρες, είναι και οι πολιτικές, στον τομέαν της πλημμελούς αντιμετωπίσεως. Όταν ανεχόμεθα τις εντολές- διαταγές τρίτων για εκτέλεση της Α΄ ή της Β΄ πράξεως κατά τις ορέξεις τους,  πυρπολούμεν την Ελλάδα και στην περίπτωση αυτήν δεν υπάρχουν ούτε επίγεια ούτε εναέρια μέσα για αντιμετώπισή τους!!!

Πυρκαγιές  πυράντεχες είναι και η ανοχή μας έναντι  των συνεχών παραβιάσεων  του εναερίου και θαλασσίου χώρου μας. Φούντωσαν υπέρ το δέον! Πως θα κατασβεστούν;;;

Πυρκαγιές είναι οι προσφερόμενες βοήθειες στην Ελλάδα για περίθαλψη προσφύγων, από αυτούς οι οποίοι δεν τους θέλουν καθόλου και κάνουν  τους γαλαντόμους  και γενναιόδωρους στην Ελλάδα, την οποίαν απομυζούν με τα επαχθή δάνειά τους σε βαθμόν εξαθλιώσεως!!!!.

Πυρκαγιές είναι οι ανεξέλεγκτοι θάνατοι από τροχαία από αδαείς οδηγούς. Η κατάσβεση θα γίνει  αν  αφαιρείται οριστικώς το δίπλωμα οδηγήσεως.

Πυρκαγιά μεγίστη είναι το Δημογραφικόν  πρόβλημα, γιατί η Ελλάδα σε ολίγα χρόνια κινδυνεύει να μη έχει  γηγενείς! Η κατάσβεση θα γίνει με επίδομα 1.000 Ευρώ τον μήνα σε κάθε νεογέννητον επί δέκα χρόνια!! Τα «πυροσβεστικά»  αυτά εναέρια και χερσαία μέτρα πρέπει να τεθούν  στην αμεσωτάτην προτεραιότητα και να αποκτηθούν σε βάρος άλλων δράσεως των εκάστοτε κυβερνώντων.

Από τις κατακαίουσες την Πατρίδα μας πυρκαγιές, όσον και αν τις «πολεμούμεν» υπάρχον  και συνεχείς αναζωπυρώσεις!

Υπάρχει διαθέσιμη  γι’ αυτές κάποια «μάνικα»;;;