Η ταινία εικονικής πραγματικότητας «The Line», σε σκηνοθεσία του Ricardo Laganaro και σενάριο της Ελληνίδας παραγωγού Αλεξίας Κυριακοπούλου, απέσπασε βραβείο ΕΜΜΥ στην κατηγορία “Outstanding Innovation in Interactive Programming” («Εξαιρετική καινοτομία στον διαδραστικό προγραμματισμό»).

Η ταινία έχει λάβει και άλλες διακρίσεις σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο, όπως στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας όπου το 2019 βραβεύθηκε ως η «Καλύτερη ταινία εικονικής πραγματικότητας».

Η 15λεπτη ταινία είναι διαθέσιμη στο Oculus Quest και παραμένει, σύμφωνα με τους κριτικούς, μια από τις πιο συναρπαστικές αφηγηματικές εμπειρίες που διατίθενται στην πλατφόρμα. Επιπλέον, υποστηρίζει το Hand Tracking, τη δυνατότητα δηλαδή να χρησιμοποιήσει κανείς τα χέρια του για την αλληλεπίδρασή του στον εικονικό κόσμο της ταινίας, χωρίς χειριστήριο, γεγονός που αυξάνει στο έπακρο την εμπειρία του θεατή.

Η ταινία διαδραματίζεται σε ένα μοντέλο κλίμακας της δεκαετίας του 1940 στο Σάο Πάολο και ακολουθεί τον Πέδρο, μια μινιατούρα κούκλα που ακολουθεί την ίδια διαδρομή και ρουτίνα κάθε μέρα. Στο τέλος κάθε ημέρας, αφήνει ένα λουλούδι έξω από το σπίτι της Ρόσα, του κοριτσιού που αγαπά. Οι δυο ήρωες της ταινίας, είναι ιδανικοί ο ένας για τον άλλο, αλλά διστάζουν να σπάσουν τα περιοριστικά δεσμά, να υπερβούν τα όρια και να ζήσουν την ιστορία αγάπης τους.


The Line | Official Trailer for the Oculus Quest