Στις 10/09 πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών, τηρουμένων των μέτρων ατομικής προστασίας και αποστάσεων, μπροστά στη σύγκλητο που διεξήχθη. 

Συγκεκριμένα οι Σύλλογοι Μηχανικών Η/Υ, Πολιτικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Μαθηματικού, Βιολογικού, Φαρμακευτικής και ΣΤΕΦ της Πάτρας, έπειτα από αποφάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων, απαίτησαν να παρθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά και εκπαιδευτικά μέτρα από την κυβέρνηση και τις διοικήσεις ώστε να ανοίξουν τώρα οι σχολές. 

Γύρω από αυτό το αίτημα πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στη σύγκλητο. Ωστόσο δεν δόθηκε καμία ουσιαστική απάντηση για το πως θα ανοίξουν οι σχολές. Η σύγκλητος, επικαλέστηκε την απαράδεκτη απόφαση – «ευχή» της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολών για μαθήματα κάτω των 50 εγγεγραμμένων φοιτητών. Όταν οι φοιτητές απαιτήσαμε η κυβέρνηση να πάρει τώρα μέτρα για υποδομές και εκπαιδευτικό προσωπικό ώστε να μπορούν όλα τα μαθήματα να γίνονται δια ζώσης τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων, η σύγκλητος επικαλέστηκε τη χρόνια υποχρηματοδότηση, την έλλειψη υποδομών και εκπαιδευτικού προσωπικού.

Ωστόσο οι φοιτητές γνωρίζουμε πολύ καλά από που προέρχεται η παγιωμένη κατάσταση με την υποχρηματοδότηση και τις τραγικές ελλείψεις. Έχει να κάνει με την πολιτική των κυβερνήσεων πριν του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα της ΝΔ που πιστές στις κατευθύνσεις της ΕΕ για την Ανώτατη Εκπαίδευση, διαμορφώνουν ένα πανεπιστήμιο «πλουσιοπάροχο» για τα επιχειρηματικά συμφέροντα όμως υποχρηματοδοτημένο ως προς τις δικές μας ανάγκες.

Το επόμενο διάστημα μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους θα συνεχίσουμε πολυμορφα τον αγώνα μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας για άνοιγμα των σχολών τώρα με όλα τα απαραίτητα μέτρα με ευθύνη κυβέρνησης, υπουργείου και διοικήσεων.