Σημαντικά και πιεστικά ήταν τα προβλήματα που αναδείχτηκαν σε συγκέντρωση του Αγροτικού Συλλόγου Δυτικής Αχαΐας στα Λουσικά στην οποία πήρε μέρος ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς. 

Στα χρονίζοντα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της περιοχής προστέθηκαν οι ευρύτερες συνέπειες του covid-19 με αποτέλεσμα τη δημιουργία εκρηκτικών καταστάσεων. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμορφώθηκε ένα σύνολο αιτημάτων που αναφέρονται στη συνέχεια.

Στην παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ο Δήμαρχος υπογράμμισε τη στενή σχέση του Δήμου, που είναι σε σημαντικό βαθμό αγροτικός, με τον αγροτικό κόσμο της Δυτικής Αχαΐας, αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με τη δημοτική πολιτική και στις σχετικές ενέργειες της δημοτικής αρχής, εξέφρασε την υποστήριξή του προς τα αιτήματα που διαμορφώθηκαν και τέθηκε στη διάθεση του Συλλόγου για παραστάσεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την προώθηση των σχετικών αιτημάτων.

Τα αιτήματα που διατυπώθηκαν στη συγκέντρωση είναι τα ακόλουθα:

1) Η πτώση των τιμών σε αγροτικά προϊόντα και κηπευτικά (πατάτες, καρπούζια, ελαιόλαδο), καθώς και την διαφαινόμενη υπερβολική μείωση των τιμών σε υνοποιήσιμα σταφύλια, παρόλο τα μέτρα που πάρθηκαν (πράσινος τρύγος, απόσταξη). 

2) Όσον αφορά την κτηνοτροφία: χαμηλές τιμές σε γάλα και κρέας. 

Επίσης, αλλαγή του τρόπου χαρακτηρισμού των ορεινών και ημιορεινών περιοχών. Αλλά και απώλεια εισοδήματος στην εξισωτική  αποζημίωση και στα σχέδια βελτίωσης. 

3) Κόστος παραγωγής. 

4) Έργα υποδομών, όπως την επέκταση του φράγματος Πηνειού, πάγιο  και δίκαιο αίτημά μας. Επιπρόσθετα αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση στο αγροτικό ρεύμα, άτοκη χρηματοδότηση των αγροτών λόγω πανδημίας 

5) Επιπλέον χρηματοδότηση των σχεδίων βελτίωσης στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος. 

6) Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, λόγω κλιματικής αλλαγής. Πιο γρήγορες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις. 

7) Δημιουργία δημοπρατηρίου τιμών και διάθεση των αγροτικών προϊόντων. 

8) Παράνομες ελληνοποιήσεις σε αγροτικά προϊόντα και πιο εντατικούς ελέγχους. 

9) Να επιτραπεί στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες η κατάτμηση του αγροτεμαχίου σε επενδύσεις αγροτικών φωτοβολταϊκών.