Μπορεί εδώ στην Ελλάδα να μας φαίνεται ακόμα κάπως απίστευτο, όμως, στην Αμερική είναι γεγονός και υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που το αποδεικνύουν.

Μέσα από το social media marketing αν είσαι ικανός και γνώστης του αντικειμένου, μπορεί να βγάλεις αρκετά χρήματα. Χρήματα με το τσουβάλι.

Η περίπτωση του Αγρινιώτη Γιάννη Πατσέα, του παιδιού που ήταν στην ΑΕΚ και αποφάσισε να φύγει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να πραγματοποιήσει το όνειρό του και να παίξει μπάσκετ στο μαγικό κόσμο του NBA, είναι μία από αυτές.

Μας έκαναν εντύπωση οι φωτογραφίες που ανέβασε στα social media από μία πολυτελή βίλα με πισίνα και γενικότερα όλες τις ανέσεις. «Ω, μπράβο χρήματα που υπάρχουν στο κολλεγιακό μπάσκετ των ΗΠΑ» είπαμε.

Όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι και το μάθαμε όταν επικοινωνήσαμε μαζί του. Ο Γιάννης Πατσέας εκεί στην άλλη άκρη του Αταλντικού όπου ζει τα τελευταία χρόνια δεν έχει μείνει απλώς και μόνο στο μπάσκετ.

Προπονείται σκληρά, αλλά ασχολείται και με άλλα πράγματα. Άλλωστε σπούδασε στο Business και Marketing στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, έχοντας πάρει το πτυχίο του παράλληλα με το μπάσκετ.

Ασχολείται έτσι εδώ και ένα χρόνο περίπου με το social media marketing και το investments, δηλαδή τις επενδύσεις. Στo social media marketing έχει κάνει μάλιστα σοβαρά βήματα και συνεργάζεται με ορισμένους VIPS της Αμερικής που θεωρούνται «μανούλες» σε αυτό, όπως Kim kardashian, Kendall Jenner, Roberto Carlos, Floyd Mayweather κτλ..

Ο Αγρινιώτης νεαρός κάνει μέσα από αυτό, τα επονομαζόμενα giveaways στις σελίδες τους, μοιράζοντας και δίνοντας δώρα σε νικητές ακόλουθους, ποσά που κυμαίνονται μεταξύ των 20-30.000$.


Ειδικότερα, από τη στιγμή που ξεκίνησε η covid-19 στην Αμερική έχει γίνει χαμός.

«Έχουμε δώσει πάνω από 400.000 σε δώρα από τότε που ξεκίνησε η πανδημία» μας λέει. Τα δώρα βέβαια αυτά εννοείται ότι αποφέρουν σημαντικά κέρδη και σε αυτούς.

Μέσα από τα giveaways προωθούν επί της ουσίας εταιρείες, με επιχειρηματίες να πληρώνουν αρκετά καλά για αυτή τη δουλειά, αφού επί της ουσίας τις βοηθούν στο να κάνουν πωλήσεις και να αυξάνουν σε μεγάλο βαθμό τα κέρδη τους.

Οι φωτογραφίες από τη βίλα που ανέβασε στη σελίδα του είναι η πρώτη που αγόρασε και δεν βρίσκεται στις ΗΠΑ. Είναι στην Κύπρο, κοντά στην Πάφο και ουσιαστικά πρόκειται για μία επένδυση σε έναν άλλο κλάδο που αποφάσισε να ασχοληθεί στο real estate, αφού θα την εκμισθώνει σε πλούσιους τουρίστες με το αζημίωτο.


Μάλιστα, έχει από ότι φαίνεται τη δυνατότητα να προχωρήσει και σε άλλες τέτοιες αγορές αφού ένας από τους λόγους που κατέβηκε στην Κύπρο για λίγες ημέρες ήταν και το να ψάξει για άλλα τέτοια ακίνητα.

Όσο για το μπάσκετ; Ακόμα εκεί όλα είναι ρευστά. Είναι ελεύθερος από ομάδα, ήταν να παίξει στη G League και στις προτάσεις που του έχουν γίνει από συλλόγους της Ευρώπης έχει απαντήσει αρνητικά, αφού τα χρήματα είναι λίγα.

Συγκριτικά πάντα με αυτά που βγάζει από τα social media, τις business και το marketing στην Αμερική.