Η Ώρα Πατρών αναφέρει τα εξής:

"Με μια ανακοίνωση, που μάλλον ήταν και αυτή στο πλαίσιο συμφωνίας, η δημοτική αρχή έβαλε, δυστυχώς, τέλος στους αγώνες χιλιάδων κατοίκων των βόρειων περιοχών της Πάτρας που διεκδικούσαν υπογειοποίηση του τρένου.

Όχι, κύριοι της δημοτικής αρχής!

Τα 5 χιλιόμετρα υπογειοποιημένης γραμμής δεν είναι «το μέγιστο που έχει καταφέρει το Υπουργείο έως σήμερα». Η κατατεθειμένη πρόταση και οι ενέργειες της προηγούμενης διοίκησης του Υπουργείου προέβλεπαν 8 χιλιόμετρα καλύπτοντας περιοχές όπως ο Καστελλόκαμπος και το Ρίο που εσείς παραγκωνίζετε. Αποδεχθήκατε τους ισχυρισμούς του κ. Καραμανλή για την έλλειψη χρηματοδότησης και βάλατε στο κρεβάτι του Προκρούστη ένα έργο που θα σημαδέψει την Πάτρα για τα επόμενα εκατό χρόνια.

Πού είναι η πρόβλεψη για επέκταση της υπογειοποίησης και στις Νότιες συνοικίες;

Πού είναι η δέσμευση για ανάπτυξη γραμμών τραμ στις παραγλαύκειες οδούς προς το πρώην ΤΕΙ;

Πού είναι η διασφάλιση της ακεραιότητας του Νότιου Πάρκου;

Καταλαβαίνουμε ότι οι προτάσεις του Υπουργείου είναι σύμφωνες με την ευρύτερη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ στα μεγάλα έργα. Καθυστέρηση, εξυπηρέτηση των συμφερόντων μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων, αδιαφορία στις απαιτήσεις της κοινωνίας. Το να τυγχάνουν, όμως, της «θετικής εκτίμησης» του Δημάρχου Πατρέων κ. Πελετίδη είναι κάτι που δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε, παρά τα φημολογούμενα παραλειπόμενα του εγκάρδιου κλίματος γεύματος Πελετίδη - Θεοδωρικάκου πριν λίγες ημέρες.

Κύριε Πελετίδη, αυτά σας είπε το Υπουργείο. Εσείς αφού δεν βρήκατε κάτι να απαντήσετε, γιατί ταλαιπωρήσατε τις λέξεις; Αρκούσε ένα νεύμα, μια υπόκλιση, θα καταλαβαίναμε... Αλλά το να προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα είναι προσβολή για τους πολύχρονους αγώνες και τις πρόσφατες κινητοποιήσεις στις οποίες συμμετείχατε κι εσείς. Σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου άμεσα είναι το ελάχιστο που ζητάμε αυτή τη στιγμή."