Καμπανάκι κινδύνου σήμανε χθες από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας από το νέο «άλμα» κρουσμάτων κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν στη χώρα το περασμένο 24ωρο.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ στην τελευταία ημερήσια έκθεσή του ανακοίνωσε συνολικά 248 νέα κρούσματα, βάζοντας τέλος στην ελαφρώς βελτιωμένη εικόνα της πανδημίας που παρατηρούνταν τις τελευταίες ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Σεπτεμβρίου τα νέα κρούσματα ήταν 156 και στις 8 έφτασαν τα 169. Πλέον, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι 12.080.

Κορωνοϊός: Αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι

Την ίδια ώρα προβληματισμός επικρατεί και για την αύξηση των σοβαρών περιστατικών εκδήλωσης της νόσου, με 46 συμπολίτες να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία αναφοράς της χώρας. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 11 (23.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 167 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Την ίδια ώρα, έχουμε ακόμα πέντε θανάτους από επιπλοκές του νέου κορωνοϊού και 295 συνολικά στη χώρα.