To premium brand του ομίλου Hyundai ετοιμάζει την άφιξη του στην Ευρώπη, ξεκινώντας τη δραστηριοποίησή του με ένα μεσαίο μοντέλο το οποίο θα αποτελέσει δυνητικό ανταγωνιστή μοντέλων όπως το Audi A4 και η BMW Σειράς 3.

Ο λόγος για την ανανεωμένη εκδοχή του G70 η οποία έκανε προσφάτως την πρεμιέρα της σε κορεατικό έδαφος, δίνοντας μια γεύση του τι πρέπει να περιμένουμε από την premium κορεατική φίρμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει ανακοινωθεί οι πωλήσεις της Genesis θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη και τη Μεγάλη Βρετανία από το 2021.

Σε ό,τι αφορά την πρόοδο των… εργασιών, η Genesis έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες δημιουργίας των κεντρικών της γραφείων στη Γερμανία ενώ ο φωτογραφικός φακός έχει επίσης ήδη εντοπίσει δοκιμαστικά πρωτότυπα μοντέλων να γράφουν γύρους στο Nurburgring και άλλες ευρωπαϊκές τοποθεσίες. Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς τα μοντέλα που θα αφιχθούν στην Ευρώπη θα υποστούν τροποποιήσεις και fine tuning, όπως άλλωστε και όλα τα μοντέλα του κορεατικού ομίλου που απευθύνονται στη γηραιά ήπειρο η οποία πλην των ιδιαιτεροτήτων που αφορούν την χάραξη του οδικού δικτύου και δημιουργούν ιδιαίτερες απαιτήσεις, έχει τα χαρακτηριστικά μιας ιδιαιτέρως απαιτητικής αγοράς σε ό,τι αφορά τις επιμέρους λεπτομέρειες και τον εξοπλισμό των αυτοκινήτων.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του G70, το premium μοντέλο μοιράζεται αρχιτεκτονική και κινητήρες με το Kia Stinger. Αυτό σημαίνει ότι την γκάμα του απαρτίζουν τετρακύλινδροι δίλιτροι κινητήρες βενζίνης καθώς και V6 3,3 λίτρων ενώ οι diesel εκδόσεις εφοδιάζονται από μοτέρ 2,2 λίτρων.

Στις επιλογές του συγκαταλέγεται και η τετρακίνηση ενώ με αφορμή την ευρωπαϊκή του πρεμιέρα θα υπάρξει και station wagon έκδοση η οποία αποσκοπεί να αυξήσει τις μετοχές του στη γηραιά ήπειρο με δεδομένη τη δημοτικότητα των πρακτικών εκδόσεων στις χώρες της βόρειας Ευρώπης.

Επίσης, στην πρόσφατη ανανέωσή του το G70 απέκτησε νέα και πιο δυναμικά αισθητικά χαρακτηριστικά με βάση την πρόσφατη σχεδιαστική φιλοσοφία της φίρμας, Athletic Elegance, καθώς και σημαντικές αναβαθμίσεις τεχνολογικού περιεχομένου με κυρίαρχο το νέο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που φιλοξενείται σε οθόνη 10,25 ιντσών αλλά και τη δυνατότητα να λαμβάνει αυτόματα over-the-air updates.

Πλην του G70, στη γκάμα της Genesis περιλαμβάνονται τα επίσης τετράθυρα G80 και G90 καθώς και το μεγάλο SUV GV80, ενώ ελέω της νέας ευρωπαϊκής κατεύθυνσης αναμένεται να προστεθούν επίσης ηλεκτροκίνητες προτάσεις με αφετηρία την πολυχρηστική αρχιτεκτονική του ομίλου Hyundai με την κωδική ονομασία E-GMP.

Eξάλλου η Hyundai έχει ήδη ανακοινώσει τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα για τη σειρά Ioniq που εν τω μεταξύ έχει αποκτήσει το status ξεχωριστής ηλεκτρικής φίρμας, τα οποία σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να αξιοποιηθούν και από την Genesis η οποία θα επιμεληθεί upmarket εκδοχές τους.