Το κίνημα κατά της μάσκας στα σχολεία και όσων πεποιθήσεων μπορεί να υπάρχουν από πίσω του για την μη ύπαρξη του κορωνοϊού, έχει προβληματίσει την κυβέρνηση και εξελίσσεται σε έναν από τους πονοκεφάλους που έχει μπροστά της να αντιμετωπίσει η πολιτεία.

Την ίδια ανησυχία έχει προκαλέσει στην ΕΛ.ΑΣ. αλλά και στις υγειονομικές αρχές της περιοχής που δεν θέλουν με τίποτα η καλή πορεία του ιού στην περιοχή να χαλάσει μέσα από τη διασπορά στα σχολεία.

Το άνοιγμα των σχολείων είναι ένας από τους παράγοντες που είναι κομβικοί για τη συνέχεια, στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Η Αστυνομία το έχει χειριστεί μέχρι ώρας διακριτικά και αυτό φάνηκε στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Γεωργίου, μεταξύ των γονέων που είναι ενάντια στη μάσκα στα σχολεία.

Ο κόσμος όμως ήταν αρκετός. Αυτό είναι γεγονός. Πάνω από 150 άτομα. Ο προβληματισμός των αρχών αφορά με το τι θα γίνει αν κάποιοι από αυτούς τους γονείς αποφασίσουν να πάνε τα παιδιά τους στα σχολεία χωρίς μάσκες.

Το μήνυμα του υπουργού Νίκου Χαρδαλιά στη διάρκεια της ενημέρωσης που έγινε το απόγευμα της Τρίτης ήταν ξεκάθαρο. Κανένας μαθητής δεν πρόκειται να μπει για μάθημα αν δεν φοράει τη μάσκα του.

Από πλευράς υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης τόνισε ότι η χρήση της μάσκας στα σχολεία δεν είναι αρμοδιότητα της Αστυνομίας, λέγοντας ότι όποιοδς δεν την φορά παρανομεί. 

Αντιμέτωποι με τις συνέπειες του νόμου

Όποιος παρανομεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα έρχεται αντιμέτωπος με τις συνέπειες του νόμου. «Δεν παίζουμε εδώ. Είμαστε μία οργανωμένη πολιτεία που έχει νόμους και τάξη. Δεν μπορεί ο καθένας να κάνει του κεφαλιού του. Πρέπει να σεβόμαστε τα όσα αποφασίζονται.

Πόσο μάλλον όταν αυτά έχουν να κάνουν με τη δημόσια υγεία και ακόμα περισσότερο με την υγεία των παιδιών μας» μας έλεγε ένας από τους επιτελείς της περιοχής στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Το καλύτερο βέβαια πάνω από όλα είναι να πρυτανεύσει η λογική. Τη χρειαζόμαστε μπροστά σε όλα αυτά που αντιμετωπίζουμε.