Στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 31 Αυγούστου του 2020 εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το Σχέδιο Δράσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ) για την περίοδο 2020-2021. 

Κατά την εισήγησή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας , Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης ανέφερε μεταξύ άλλων πως «το όραμα για τη σύσταση ενός Ερευνητικού Κέντρου στην Δυτική Ελλάδα επιτέλους γίνεται πραγματικότητα» και στην κατεύθυνση αυτή πρόσθεσε: «Προχωράμε δυναμικά προκειμένου να υλοποιήσουμε τη δέσμευση μας για την ενίσχυση της έρευνας και καινοτομίας  στην Δυτική Ελλάδα και την αξιοποίηση του επιστημονικού της δυναμικού. Ο ρόλος του ΠΣΕΚ έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα ιδιαίτερα πολύτιμος και γι’ αυτό το λόγο είμαστε αρωγοί και στηρίζουμε την λειτουργία του».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΠΣΕΚ καθ. Ιωάννης Καλαβρουζιώτης ανέλυσε τους τέσσερις βασικούς πυλώνες του σχεδίου δράσης και τη γενικότερη φιλοσοφία του προϋπολογισμού. Τόνισε ότι η έγκριση του σχεδίου δίνει τη δυνατότητα στο ΠΣΕΚ για την υλοποίηση κάποιων αρχικών δράσεων ,αναδεικνύει το ρόλο του και τέλος ενισχύει τη προβολή του.