Ακόμα μία περιοχή της Πάτρας που το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με το νερό και την ελλιπή υδροδότηση.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν κάτοικοι του Σαραβαλίου τις τελευταίες ημέρες το νερό κόβεται για συνεχόμενες ώρες, όταν φτάνει το απόγευμα. Το φαινόμενο αυτό, όπως λένε, δεν είναι τωρινό, αλλά διαρκεί σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, έχοντας ταλαιπωρήσει αρκετά τα νοικοκυριά της περιοχής.

Όπως λένε οι κάτοικοι που έχουν ενημερώσει ήδη τη ΔΕΥΑΠ για την κατάσταση αυτή, οι εκπρόσωποι της επιχείρησης που τους επισκέφτηκαν, είπαν ότι η δεξαμενή της περιοχής γεμίζει με υδροφόρες που στέλνει κάθε τόσο η επιχείρηση. Όμως προφανώς αυτό δεν φτάνει.

Θυμίζουμε ότι ανάλογο πρόβλημα πριν από μερικές μέρες είχε και συγκεκριμένη περιοχή της Εγλυκάδας, με τις διακοπές να είναι και εκεί συχνές, πότε με τη μικρή πίεση του νερού, πότε με το να μην φτάνει καθόλου στις βρύσες.

Γενικότερα, το φετινό καλοκαίρι ήταν βασανιστικό από πλευράς νερού για πολλές περιοχές της Πάτρας (από Σαραβάλι και Οβρυά, μέχρι Εγλυκάδα και Ρίο), για αυτό και η ΔΕΥΑΠ είναι αποφασισμένη να προχωρήσει όσο γίνεται πιο γρήγορα το σχέδιο που ήδη έχει ξεκινήσει να υλοποιεί για την αντικατάσταση του υδρευτικού δικτύου σε ένα μεγάλο κομμάτι της Πάτρας.