Αποφασισμένη να βοηθήσει όπως μπορεί και αυτή από την πλευρά της είναι η Περιφερειακή Διεύθυνση Υγείας και τα κλιμάκια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, στη χρήση της μάσκας στα σχολεία.

Σύμφωνα με τα όσα τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έχει ήδη ετοιμάσει διαθέσιμο κλιμάκιο εποπτών, έτσι ώστε σε περίπτωση που τους ζητηθεί, να πάνε στα σχολεία που θα έχουν ένα τέτοιο αίτημα και να προχωρήσουν σε ενημέρωση – εκπαίδευση.

Η ενημέρωση αυτή δεν θα απευθύνεται μόνο απαραίτητα στους μαθητές, αλλά και στους δασκάλους ή καθηγητές που με τη σειρά τους θα πρέπει να εκπαιδεύσουν τα παιδιά στην χρήση της, ώστε να την φορούν άπαντες κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η εκπαίδευση της χρήσης της μάσκας είναι ένα κομβικό σημείο στην προσπάθεια που αναγκαστικά θα πρέπει να γίνει για την καθιέρωσή της στα σχολεία, στο διάστημα που θα κρατήσει αυτή η πανδημία.

«Πρέπει να ακούμε τι μας λένε οι ειδικοί. Όχι τις φωνές που υπάρχουν γύρω μας. Κινούμαστε στην κατεύθυνση που μας δείχνουν αυτοί.

Οι ειδικοί έχουν συστήσει τη χρήση της μάσκας στα σχολεία και αυτό είναι ένα μέτρο που θα πρέπει να εφαρμόσουμε» τονίζει ο Χαράλαμπος Μπονάνος απαντώντας εμμέσως και στους γονείς εκείνους που επιμένουν στη μη χρήση της.

«Ξέρω ότι θα είναι μία δύσκολη και ιδιαίτερη σχολική χρονιά για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, γνωρίζω επίσης ότι το μέτρο της μάσκας μπορεί να μην είναι ευχάριστο για πολλούς, όμως, είναι αναγκαστικό αφού έχει να κάνει με την προστασία της δημόσιας υγείας».