Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια για την αποκατάσταση της ποιότητας του νερού που καταναλώνουν οι δημότες του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Αιχμή αυτών των προσπαθειών είναι η εκτεταμένη χρήση χλωριωτών και η συνεχής παρακολούθηση της ποιότητας του νερού ώστε να αποκατασταθούν σταδιακά όλοι οι κρίσιμοι δείκτες που θα κάνουν το νερό άριστο σε ποιότητα. Μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί πάνω από είκοσι χλωριωτές σε αντλιοστάσια στην Κάτω Αχαΐα, στα Σαγέϊκα, στο Λιμνοχώρι, στα Καρέϊκα, στο Πετροχώρι, στη Λακόπετρα, στα Λουσικά, στο Μύρτο, στη Χαραυγή, στις Βελιτσές, στον Άγιο Νικόλαο Κράλη, στα Σουδενέϊκα, στου Φράγκα, στον Κρίνο, στο Καγκάδι και στο Ριόλο.

Η προσπάθεια της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου δεν εξαντλείται στην προμήθεια και εγκατάσταση των χλωριωτών. Η λειτουργία τους παρακολουθείται συνεχώς με μετρήσεις για τον εντοπισμό υπολειμματικού χλωρίου στο νερό αλλά και με μετρήσεις, εκ μέρους πιστοποιημένων εργαστηρίων, για τη συνολική ποιότητα του νερού με βάση όλους τους σχετικούς δείκτες όπως ορίζονται από τη νομοθεσία. Ταυτόχρονα συστηματικές μετρήσεις πραγματοποιούνται στο σύνολο των αντλιοστασίων και δεξαμενών του Δήμου με ετοιμότητα τοποθέτησης χλωριωτών όπου καταγράφεται η σχετική ανάγκη.

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς επεσήμανε, μεταξύ άλλων: «Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτή η προσπάθεια με συστηματικό τρόπο και σε βάθος χρόνου. Η προσπάθεια για την ποιότητα του νερού δεν γίνεται άπαξ αλλά απαιτεί συνεχή αγώνα και αδιάκοπη παρακολούθηση όλων των κρίσιμων δεικτών για την ποιότητα του νερού». Και ο δήμαρχος κατέληξε: «Μέσα σε ένα εξαιρετικά αντίξοο περιβάλλον, εργαζόμαστε για την υλοποίηση του στόχου μας που είναι να έχουν όλοι οι συνδημότες νερό άφθονο σε ποσότητα και άριστο σε ποιότητα. Οι χλωριωτές είναι ένα βήμα που μας οδηγεί πιο κοντά στο στόχο, που είναι ο κοινός στόχος όλων, Δημοτικής αρχής και συνδημοτών».