Τα ιδρύματα της Πάτρας, Άσυλο Ανιάτων και Κιβωτό Αγάπης, όπως επίσης την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Το Φωτεινό Αστέρι», επισκέφθηκαν την  Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος μαζί με τη Γενική Διευθύντρια Υγείας ΠΔΕ Γεωργία Πλώτα, προκειμένου να παραδώσουν είδη διατροφής που αποτελούν ευγενική χορηγία του Άγγελου Ρέζου  της εταιρείας Rezos Brands. Τους υποδέχθηκαν οι πρόεδροι των ιδρυμάτων  Γωγώ Καραλή, Κατερίνα Νικολάου και Χρήστος Σπηλιόπουλος, αντίστοιχα, οι οποίοι παρέλαβαν τα προσφερόμενα προϊόντα και ευχαρίστησαν θερμά. .

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας δήλωσε, σχετικά: 

“Σε μια εποχή δύσκολη, που τα ιδρύματα κοινωνικής μέριμνας και πρόνοιας δίνουν τη δική τους μάχη για να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανταποκρινόμενη στο αγωνιώδες κάλεσμά τους, αναζητάει συμμάχους στην αγορά για τη στήριξη των δομών αυτών, σε βασικά είδη διατροφής.

Δημόσια θέλω να ευχαριστήσω τον επιχειρηματία Άγγελο Ρέζο που ευαισθητοποιήθηκε στη δράση αυτή της περιφερειακής μας ενότητας.

Πέρα από τα υλικά ατομικής προστασίας που πρόσφατα διαθέσαμε, χρήσιμα βασικά είδη διατροφής θα ανακουφίσουν συμπολίτες μας αλλά και θα διευκολύνουν τη λειτουργία αυτών των δομών»

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ

Εξάλλου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υλοποιεί δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα για την εφαρμογή προγραμμάτων προαγωγής της υγείας και ευεξίας του ατόμου, καθώς επίσης προγράμματα με στόχο την άρση ανισοτήτων στα παιδιά, έφηβους και νέους που διατρέχουν κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια συνεργάζεται με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Το Φωτεινό Αστέρι» προκειμένου να συγκεντρωθούν σχολικά είδη για την υποστήριξη άπορων οικογενειών με παιδιά έως 16 ετών.

Η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως 15 Σεπτεμβρίου 2020  στο Αίγιο και στην Πάτρα με την ελπίδα να συγκεντρωθούν όσο περισσότερα σχολικά είδη είναι εφικτό, προκειμένου με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς τα παιδιά των οικογενειών αυτών να αισθανθούν ισότιμα απέναντι στους συμμαθητές τους.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης σε μια προσπάθεια να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας με κοινωνικές οργανώσεις ώστε όλοι οι μαθητές να έχουν τα απαραίτητα εφόδια για την εκπαίδευσή τους. Έχει μεγάλη σημασία να νιώσουν ισότιμοι, ότι όλοι ξεκινούν από την ίδια αφετηρία, κανένας μαθητής ή μαθήτρια στο περιθώριο » δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος