Την ενοχή των δύο κατηγορουμένων, αδελφών ηλικίας 32 και 36 ετών, με Βουλγαρική υπηκοότητα για την δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, τον Οκτώβριο του 2018, ζήτησε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος ο 32χρόνος για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά μόνας, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης οπλοχρησίας ενώ ο 36χρόνος για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Για τον πρώτο κατηγορούμενο ο εισαγγελέας δήλωσε πεπεισμένος ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που σκότωσε τον επιχειρηματία με οκτώ σφαίρες και εμφανίζεται στο βίντεο της ανθρωποκτονίας που έχει αποκαλυφθεί.

Οι κατηγορούμενοι ήρθαν στις 12 Οκτωβρίου 2018 στην Αθήνα, 20 ημέρες δηλαδή πριν την τέλεση της πράξης.

Έμειναν σε τέσσερα ξενοδοχεία και νοίκιασαν τέσσερα αυτοκίνητα.

Κατά τον εισαγγελέα, ο ισχυρισμός τους πως ήρθαν εδώ για διακοπές και να δραστηροποιηθούν επαγγελματικά, δεν ευσταθεί. Όπως σημείωσε στις 20 ημέρες που παρέμειναν στην χώρα μας, άλλαξαν 4 ξενοδοχεία και νοίκιασαν 4 αυτοκίνητα.

«Διαβιούν πολυτελώς για 20 ημέρες στην περιοχή της Βούλας-Γλυφάδας που δεν είναι από τις φθηνές. Εμείς που μένουμε εδώ, δεν μπορούμε. Δεν προέκυψε πως συναντήθηκαν με κάποιον επιχειρηματία, ή ότι έχουν επισκεφθεί κάποιο ακίνητο για να νοικιάσουν προκειμένου μα φτιάξουν καντίνα.

Είπαν ότι είχαν αρκετά χρήματα από την αποζημίωση που έλαβε η μητέρα τους από το τροχαίο στον Καναδά. Εάν έχεις τόσα χρήματα, έρχεσαι στην Ελλάδα ένα μήνα διακοπές και συνεχίζεις να μένεις στη Βουλγαρία. Και πας κάπου βόρεια. Στην Χαλκιδική για παράδειγμα» τόνισε ο εισαγγελέας....Είπαν διάφορες δικαιολογίες για τα αυτοκίνητα για το ότι δεν τους έκαναν. Τα τρία όμως εξ αυτών έχουν θεαθεί έξω από την οικία του δολοφονηθέντος. Και μάλιστα μόνο τις ημέρες που τα είχαν νοικιάσει οι κατηγορούμενοι» ανέφερε ο εισαγγελέας, κάνοντας λόγο για λογική ακολουθία που δυσχεραίνει τη θέση των κατηγορουμένων.

Όσο αφορά το ύψος και τη σωματοδομή του κατηγορουμένου και του δράστη , ο εισαγγελικός λειτουργός εμφανίστηκε βέβαιος πως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο.

«Πέρα πάσης αμφιβολίας ο πρώτος κατηγορούμενος είναι ο δράστης της ανθρωποκτονίας. Δεν το λέω εγώ, το λέει το βίντεο της ανθρωποκτονίας. Φαίνεται από το βίντεο το γυμνασμένο προφίλ, η σωματοδομή, η κοτσίδα».

Αναφερόμενος στην αιφνίδια αναχώρηση του από την Ελλάδα καθώς όπως ισχυρίστηκε στην απολογία του, αρρώστησε το παιδί του, ο εισαγγελέας επισήμανε πως δεν έχει λογική « να έχει γεννηθεί το παιδί σου, να σηκώνεσαι να φεύγεις και να έρχεσαι στην Ελλάδα, ισχυριζόμενος πως θέλεις να νοικιάσεις καντίνα και όταν αρρωσταίνει το παιδί σου, να μην παίρνεις το αμάξι αμέσως που έχεις νοικιάσει να πας στο Προμαχώνα και να γυρίσεις τρέχοντας στην Βουλγαρία. Είναι δυνατόν να περιμένεις να πας στο αεροδρόμιο και να έχεις στο μυαλό σου να πλύνεις πριν το αυτοκίνητο; Και να δεχθούμε ότι αρρώστησε το παιδί, έχεις στο μυαλό σου να κάνεις όλα αυτά τα πράγματα;» διερωτήθηκε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Όσο αφορά την ύπαρξη δεύτερου δράστη στο σημείο της ανθρωποκτονίας ο εισαγγελέας εμφανίστηκε κατηγορηματικός πως δεν προκύπτει η ύπαρξη του στον χώρο.

Ωστόσο, ανέφερε πως ο δεύτερος κατηγορούμενος του συνέδραμε τον πρώτο.

«Ο δεύτερος κατηγορούμενος έχει καταστρώσει το σχέδιο με τον αδελφό του, παρακολουθούν το θύμα μαζί. Κατά την άποψη μου, οι πράξεις του είναι ο ορισμός του απλού συνεργού σε ανθρωποκτονία από πρόθεση» επισήμανε.

Πηγή: enikos.gr